Depp és Burton újra együtt

2006.08.17. 11:10
A Karib-tenger Kalózainak sztárja, Johnny Depp barbár borbélyt játszik Tim Burton új filmjében. A sötét, zenés vígjáték forgatókönyve Stephen Sondheim Tony-díjas musicale alapján készül, jelenti az E!Online. Sweeney Todd szerepe lesz a hatodik fura szerzet, akit Depp Tim Burton utasításai alapján alakít.
A páros az 1990-es Ollókezű Edward óta az Ed Wood-ban, Az Álmosvölgy legendájában, a Halott menyasszonyban és a Charley és a csokigyárban dolgozott együtt. Az alapanyagot elnézve a hatodik közös film sem lesz híján szokatlan, felkavaró elemeknek és meghökkentő látványnak. A Sweeney Todd című, fekete humorral átszőtt zenés thriller a viktoriánus Londonban játszódik, és a főszereplő borbély bosszúhadjáratáról szól.

Sweeney Todd az őt igazságtalanul börtönbe juttató bírónak és rendőrnek akar visszavágni. A történetben gyakran hullanak a fejek, némelyikük éppen Todd házvezetőnője, Mrs Lowett főztjében végzi, amit a hölgy a borbély mit sem sejtő pácienseinek készít el.

A sorozatgyilkos borbély figurája több angol irodalmi műben előfordul. A történet első filmverziója 1936-ban készült, a Burton-film alapjául szolgáló musicalt pedig 1979-ben mutatták be a Brodway-n.

A Sweeney Toddról szóló filmet 2007 elején kezdi forgatni Tim Burton, a bemutató pedig az év végén lesz.

Burton és Carrey

Közben elakadt Burton Jim Carrey-vel közös filmjének előkészítése. Miután a tervezett költségvetés átlépte a 150 millió dollárt, a Paramount Pictures elhalasztotta Believe It or Not novemberre tervezett forgatását.

Ennek ellenére a stúdió képviselői szerint Burton és Carrey nem szálltak ki a filmből, és a költségvetés csökkentése érdekében hajlandóak változtatni az eredeti terveken. A vígjáték Robert LeRoy Ripley életét dolgozza fel, aki híres, Ripley's Believe It or Not című karikatúrasorozatában gyűjtötte össze a világ furcsaságait.

Johnny Depp jelenleg a Karib-tenger kalózai harmadik részének forgatásával van elfoglalva, a második rész, a Holtak kincse pedig ezidáig több mint 858 millió dollár bevételt hozott világszerte.