Neten a félszemű Cruise-fotó

2007.07.20. 10:11
Tom Cruise félvak képe is felkerült a netre a Hitler-ellenes filmjének németországi forgatásáról.

A Bryan Singer rendezte Valkűr című film első képei a héten kezdődött forgatás miatt kerültek nyilvánosságra, írta az Ain't It Cool. Tom Cruise Claus von Stauffenberget alakítja, az arisztokratikus német tisztet, aki a Hitler elleni július 20-i merénylet kitervelésében szerepet vállalt.


Forrás: ropeofsilicon.com

Az újságbeszámolók szerint a produkció az első napot, a gyilkossági kísérlet 63 évfordulójának estéjét, a német főváros délkeleti részén található használaton kívüli repterén töltötte. Egyébként a Berlin közelében található Babelsberg stúdióban készül a film.

A Valkűr alapsztorija az a 44-es merényletkísérlet, amit az arisztokrata származású Claus Schenk Graf von Stauffenberg, a Wehrmacht ezredese szervezett meg. A tiszt egy asztal alatt elhelyzett bombával várta a Führert egy megbeszélt tárgyalásra. A bomba felrobbant, de a vezért nem ölte meg, bár a felső vezetés négy tagja meghalt. Von Stauffenberget nem sokkal később elkapták és kivégezték.

Először a Stauffenberg család hozzátartozói tiltakoztak, nehogy Tom Cruise a szcientológiáért kampányoljon, majd a német Honvédelmi Minisztérium nem engedte be az országba a stábot. Később az állam kiengesztelésül 4, 8 millió euróval (1,2 milliárd forintot) beszállt a 80 millió dolláros összköltségvetésű filmbe.

A Valkűr 2008. augusztus 8-án kerül mozikba, és a szereplők között van a Shakespeare-filmek rendezője, Kenneth Branagh és Tom Wilkinson is.