Halálos parfümről forgat a Lé meg a Lola rendezője

2004.11.30. 17:07
A szaladós akciófilmmel 1998-ban Franka Potente és Tom Tykwer egycsapásra híres lett, négy évre rá pedig Tykwer leforgatta A gyilkosok is a mennyországba mennek című drámát Cate Blanchett és Giovanni Ribisi főszereplésével. A német sztárrendező most egy XVIII. századi történetet visz vászonra.
Tom Tykwer
Tom Tykwer

A kosztümös thrillert jövő nyáron forgatják Franciaországban és Németországban "Parfüm: Egy gyilkosság története" címmel. A film Patrick Süskind Parfüm című világhírű regényéből készül, a regény 15 millió példányban fogyott Németországban.

Már januárban arról cikkezett a Variety című szaklap, hogy Bernd Eichinger, a német Constantin Film alapítója, négy évvel ezelőtt megszerezte a Süskind-mű megfilmesítési jogait, és eredetileg Ridley Scottra akarta bízni a thriller megrendezését.

Hiába, akkor Scottot valamiért nem érdekelte a XVIII. századi történet Jean-Baptiste Grenouille-ről, a zseniális illatmesterről, aki semmitől nem riad vissza, ha a tökéletes illat megalkotásáról van szó.

Új főszereplő

Ben Whishaw
Ben Whishaw
Az év elején még Orlando Bloom is szóba került Grenouille szerepére, de a legújabb hírek szerint Bloom helyett egy fiatal brit színész, Ben Whishaw játssza majd a megszállott parfümöst.

A huszonnégy éves Whishaw korábban azzal szerzett nevet a szakmában, hogy ő volt minden idők legfiatalabb színésze, aki eljátszotta Hamletet a londoni Old Vic színpadán.

Tykwer irányítása alatt Dustin Hoffman és Alan Rickman is részt vesz a 66 millió dolláros produkcióban. A forgatókönyvet Eichinger és Tykwer együtt írják.