Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Uma Thurman megbukott

2006.07.24. 15:41
A Karib-tenger kalózai: A holtak kincse már harmadik hete vezetik az amerikai toplistát. A Disney kosztümös mozija a hétvégén négy debütáló filmet utasított maga mögé, ráadásul ebből kettő elhasalt a pénztáraknál, jelenti a Reuters.
A Karib-tenger kalózai bevétele a bemutató óta a 321 millió dollárt is elérte, ezzel előbb teljesítette a 300 milliós határt, mint a Star Wars III. - A sith-ek bosszúja. Ez George Lucas filmjének 17 napjába tellett, a Karib-tenger kalózai ugyanezt a teljesítményt 16 nap alatt hozta.


Uma Thurman és Luke Wilson a premieren
Míg a Disney-nél a Karib-tenger kalózainak kasszasikerét ünneplik, a Warner Bros befürdött a Lady in the Water-rel. Shyamalan, aki minden korábbi filmjét a Disney-nél rendezte, a forgatása körül támadt viták miatt otthagyta a stúdiót, majd a Warnernél folytatta.

Shyamalan filmje a Hatodik érzék, a Jelek, vagy A falu sikere után biztos befutónak ígérkezett. Ezzel szemben a misztikus thriller csak a harmadik helyre kapaszkodott fel az első hétvégén, és 18 millió dolláros bevételt hozott. Shyamalan legutóbbi filmje, A falu 50 millió dollárral indított.

Thurman új filmje, a My Super Ex-Girlfriend a Lady in the Waternél kedvezőbb kritikákat kapott, de ez is csak a hetedik helyre volt elég. Ivan Reitman romantikus vígjátékában, ami a rendező első próbálkozása az Evolúció 2001-es bukása óta, Uma Thurman egy követelőző szuperhőst játszik. Jenny, avagy G-Girl különleges képességei bevetésével próbálja visszaszerezni a barátját, akit a Charley angyalaiból és a Doktor Szösziből ismert Luke Wilson alakít. A vígjáték 8,7 milliót keresett az első hétvégén.