Uma Thurman megbukott

2006.07.24. 15:41
A Karib-tenger kalózai: A holtak kincse már harmadik hete vezetik az amerikai toplistát. A Disney kosztümös mozija a hétvégén négy debütáló filmet utasított maga mögé, ráadásul ebből kettő elhasalt a pénztáraknál, jelenti a Reuters.
A Karib-tenger kalózai bevétele a bemutató óta a 321 millió dollárt is elérte, ezzel előbb teljesítette a 300 milliós határt, mint a Star Wars III. - A sith-ek bosszúja. Ez George Lucas filmjének 17 napjába tellett, a Karib-tenger kalózai ugyanezt a teljesítményt 16 nap alatt hozta.


Uma Thurman és Luke Wilson a premieren
Míg a Disney-nél a Karib-tenger kalózainak kasszasikerét ünneplik, a Warner Bros befürdött a Lady in the Water-rel. Shyamalan, aki minden korábbi filmjét a Disney-nél rendezte, a forgatása körül támadt viták miatt otthagyta a stúdiót, majd a Warnernél folytatta.

Shyamalan filmje a Hatodik érzék, a Jelek, vagy A falu sikere után biztos befutónak ígérkezett. Ezzel szemben a misztikus thriller csak a harmadik helyre kapaszkodott fel az első hétvégén, és 18 millió dolláros bevételt hozott. Shyamalan legutóbbi filmje, A falu 50 millió dollárral indított.

Thurman új filmje, a My Super Ex-Girlfriend a Lady in the Waternél kedvezőbb kritikákat kapott, de ez is csak a hetedik helyre volt elég. Ivan Reitman romantikus vígjátékában, ami a rendező első próbálkozása az Evolúció 2001-es bukása óta, Uma Thurman egy követelőző szuperhőst játszik. Jenny, avagy G-Girl különleges képességei bevetésével próbálja visszaszerezni a barátját, akit a Charley angyalaiból és a Doktor Szösziből ismert Luke Wilson alakít. A vígjáték 8,7 milliót keresett az első hétvégén.