Antal Nimród új horrorját itthon is bemutatják a héten

2007.04.16. 14:18
Antal Nimród Amerikában forgatott filmjével zár a Titanic Filmfesztivál, tudtuk meg az Overnight című Török Ferenc-film fogadásán. A Vacancyt még Amerikában sem mutatták be, és Horváth György fesztiváligazgató látatlanban hívta meg a fesztiválra.

"Már a szemlén ezen dolgoztam, hogy a Vacancyt bemutathassuk - ismerte el a hírt Horváth György fesztiváligazgató. - Már akkor lehetett tudni, hogy egyszerre lesz a Titanic fesztivál a film tengerentúli világpremierjével." A Vacancy magyar címe Elhagyott szoba lesz, itthon az Intercom forgalmazza és Horváth György úgy tudja, hogy júliusban kerül hazai mozikba. Antal Nimród nem tud eljönni a hazai bemutatóra, mert "nagyon befogták az amerikai premierre", amit április 20-án, a Titanic zárónapja előtt két nappal tartanak.

Látatlanban hívták meg

"Ezt a filmet senki nem látta kint sem, nem úgy kezdik, ahogy szokás: kis vetítésekkel bemelegítésként, hanem egyszerre megy több ezer moziban" - jegyzi meg az igazgató. A 19 millió dollárból készült Vacancyt 2600-3000 kópiával indítják a tengerentúlon. "Nem láttam én sem, de annyira megbízom Nimródban, hogy bármit csinál, látatlanban is meghívom a fesztiválra."

Kate Beckinsale és Luke Wilson életveszélyben

Antal Nimród és a Titanic kapcsolata nem új keletű: "A 2002-es Titanicra datálódik a barátságunk, a vidleóklip-szekcióban szerepelt a Quimbynek és a Sub Bass Monsternek készített klipjeivel - folytatta Horváth. - Sokan ott tudták meg, hogy ezeket a jó kis videókat ő rendezte. Utána mondta, hogy a közönségfogadtatás adott olyan impulzust neki, hogy nekiáll megvalósítani a filmes terveit. Akkor még nem tudtuk, hogy a Kontrollra készül."

Antal horrorisztikus elemeket sem nélkülöző thrillerében Luke Wilson és Kate Beckinsale egy fiatal párt alakít, akik egy elhagyatott motelben töltenek egy éjszakát. Mikor rájönnek, hogy nemsokára egy snuff-film főszereplői lehetnek, mielőtt a kamera előtt, élesben legyilkolnák őket, menekülni kezdenek.