Johnny Depp játssza a Viszkist?

2005.02.02. 12:26
Julian Rubinstein riport-regénye tavaly ősszel jelent meg Magyarország leghírhedtebb jéghokisáról, a jelenleg is börtönbüntetését töltő Ambrus Attiláról. A viszkis története siker lett Amerikában és Rubinstein könyve hamar elérte a bestseller-státuszt. A legújabb hírek szerint készül a filmváltozat, a főszereplő pedig igazi világsztár.
"Johnny játssza Magyarország Robin Hoodját" ezzel a címmel jelent meg az Ananova híradása, melyből kiderül, hogy a tavaly és idén is Oscar-díjra jelölt amerikai színész következő filmjében Ambrus Attilát, az erdélyi származású, ma már legendás bankrablót alakíthatja.

A film alapjául szolgáló műnek Rubinstein a sokat sejtető "A Viszkis Rabló balladája: Igaz történet bankrablásokról, jéghokiról, erdélyi szőrmecsempészetről, fusizó detektívekről és összetört szívekről" címet adta. Valószínű, hogy a szövevényes cselekmény, és főleg Ambrus kalandos élete, összetett személyisége most megihlette az amerikai filmeseket is.

Hatjegyű

Az Ananova híre szerint Depp és a Warner Bros. stúdió együtt vásárolták meg "magas, hatjegyű" összegért, azaz többszázezer dollárért a megfilmesítés jogát, így hát könnyen elképzelhető, hogy Deppnek annyira megtetszett Ambrus figurája, hogy mindenképpen el akarja játszani.

Szeptemberben Julian Rubinstein az Index kérdésére elmondta, hogy a filmtervekről még semmit nem tud, és akkor kijelentette, hogy "engem még nem keresett meg senki ilyen tervekkel".

Sztori

Amerikában Rubinstein elismert újságíró. Pályáját sportriporterként kezdte a Washington Postnál és a Sports Illustrated nevű rangos sportlapnál, később a The New York Times, a Rolling Stone és a Salon is közölni kezdte cikkeit. Ambrus Attila sztoriját "élete legjobb történetének" nevezte:

"Hemzsegnek benne az elképesztő karakterek, hihetetlen vicces figurák és mégis, rettentő szomorúak is egyben. A tragikum és a komikum különös elegye, ugyanakkor hiteles kortörténeti dokumentum."

Nem sokkal az amerikai megjelenés után a Hamu és Gyémánt Kiadó dobta piacra Rubinstein könyvét, amely itthon is sokáig szerepelt az eladási listák élén.