Hollywoodban készül az új orosz szuperhősfilm

2006.08.22. 16:30
Angol nyelven fogatják az Éjszakai őrség harmadik részét, de a posztszovjet akció-fantasy rendezője előbb még befejezi első hollywoodi moziját. Timur Bekmambetov a Narnia krónikája faunjával a főszerepben filmesíti meg a Wanted című sci-fi képregényt.
Az Éjszakai őrség rendezője első amerikai filmjében a 2004-es Wanted című sci-fi képregényt dolgozza át filmre. A történet főszereplője Wesley Gibson, akinek megjelenését a képregény szerzője Eminemről mintázta.

A Mark Millar által alkotott figura hasonoló utat jár be, mint a Harcosok Klubja főszereplője. A szorgos irodai hangyaként dolgozó Wesley Gibson megtudja, hogy a Killer nevű gonosz szuperhős fia. Ezzel egy új, sötét és erőszakos világ szereplőjévé válik, ahol a gonosz és a jó szuperhősök csapnak össze egymással. Bekmambetov filmverziójában Gibsont James McAvoy, a Narnia krónikájának faunja játssza.


Wanted, a képregény
A Wanted forgatókönyvét Derek Haas és Michael Brandt, az illegális gyursulókról szóló Halálosabb iramban szerzői írják. A forgatást 2007 első negyedévében kezdik, 100 millió dollár alatti költségvetéssel.

A Wanted lehet a Universal új akciófilm-sorozatának első darabja. A stúdió több, kisebb költségvetésű, de látványos filmet tervez a nemzetközi közönség számára. "Változik a műfaj, és olyan filmesekkel akarunk dolgozni, akik ebben a szellemben alkotnak - nyilatkozta Donna Langley, a Universal gyártásvezetője - Viszonylag olcsón szeretnénk akciófilmeket gyártani, amik mégis úgy néznek ki, mintha kétszer annyiba kerültek volna."

A sorozat egyik következő darabjaként a Pokolfajzat második részét a Universalnál rendezheti Guillermo del Toro, a Mimic - A Júdás faj és a Penge kettő rendezője.

Az Éjszakai őrség második részét, a Nappali őrséget januárban mutatták be Oroszországban, a nemzetközi bemutatóra viszont még várni kell. A harmadik részt 2007-ben kezdik forgatni angol nyelven, de az eredeti színészekkel.