Will Smith túlszárnyalta A Gyűrűk Urát

2007.12.17. 11:37
Vámpíros filmmel nyerte a nézettségi versenyt Amerikában Will Smith, akinek már a Boldogság nyomában és az Én, a robot is bejött. Az új fantasy, Az arany iránytű viszont tovább halad a bukás felé. Budapesten újabb magyar művészfilm vérzett el.

Will Smithnek bejött, hogy a Boldogság nyomában után a kisfiát az I am Legendben egy németjuhászlányra cserélte, az új filmje már az első hétvégén 76 millió dollárt hozott Amerikában, írja a Deadline Hollywood Daily. Az eredmény a posztapokaliptikus vámpírmozit gyártó Warner Brotherst is meglepte, mivel a stúdió ennek csak a felét várta.

Az I am Legend ezzel nemcsak a King Kong és a Narnia krónikái decemberi premierjeit szárnyalta túl, de A Gyűrűk Ura-trilógia mindhárom darabját is maga mögé utasította. A kiskutyával kombinált Will Smithnek egyedül A király visszatér indulása ér a nyomába, ami 2004-ben 72 millió dollárral rajtolt.

A siker titka: Will Smith

A fekete színész egyéni rekordot is döntött, a Boldogság nyomában a bemutató után 26 millió dollárt hozott, és a látványosabb Én, a robot is kevesebbel, 72 millióval zárta az első hétvégét. Mivel az I am Legend sztorija nem túl eredeti, és már két filmes feldolgozást is megért, a sikert az elemzők a negyvenes éveit taposó Will Smithnek tulajdonítják, akit tavaly jelöltek másodszorra Oscarra.

Will Smith a kislányát azért belecsempészte az I am Legendbe. Klikk!

Az amerikai toplista második helyezettje, az Alvin és a mókusok is ráduplázott a várt bevételre. Az élőszereplős mozi most 44 millió dollárt zsebelt be, és ezzel már majdnem teljesen be is hozta az 50 milliós gyártási költséget.

Tovább bukott Az arany iránytű

Közben az új Gyűrűk Urának szánt Az arany iránytű továbbra is bukdácsol, ezen a hétvégén 9 milliót sikerült begyűjtenie. A Nicole Kidman-es fantasyt gyártó New Line azzal vigasztalhatja magát, hogy a film legalább külföldön jól megy. Az eddigi 92 milliós összbevétel viszont még messze van a kampánnyal együtt 300 milliósra becsült költségektől.

32 nézővel újabb magyar film hasalt el

A budapesti nézők szerették Az arany iránytűt, egy hétvége alatt tizennégyezren látták. A két másik frissen bemutatott film viszont már nem áll ilyen fényesen, a torzonborz Michael Douglasre a Kalifornia királyában csak 420-an fizettek be, és ez a huszadik helyre volt elég. A toplista alján pedig újabb magyar film vérzett el csendben: mindössze harminkét nézőt érdekelt a Töredék, amiben Cseh Annamária Törőcsik Marival szerepel.