864-en ültek be az új Lynch-filmre

2007.11.20. 10:51
Még mindig Koltai Róbertről szól a hétvégi toplista. A Megy a gőzös simán veri az amerikai premiereket, pedig Nicole Kidman, Daniel Craig, Jamie Foxx, illetve egy szexkomédia indult ellene. Mit tehet most Hollywood? Ben Stiller az utolsó reménységük.

A hétvégi nézettséget kézbe véve rögtön vadul keresni kezdtük kedvenc idő- és térgörbítő rendezőnk, David Lynch Inland Empire című filmjét, de nem találtuk. A magyarázatot a forgalmazótól, a Budapestfilmtől kaptuk: összesen 864 nézőt érdekelt a film, ezért nem került fel a listára. (Szeretnénk összegyűjteni mind a 864 nézőt a blogon.)

Hiába nem érte el a várt sikereket Ben Stiller az Agyő, nagy Ő-vel Amerikában, a magyarok imádják: három hét alatt 125 ezer nézőt érdekelt a főszereplő szerelmi bánata, amire karácsonyhoz közeledve egyre nyitottabbak az emberek. Koltai Róbert-filmje ezen a héten megverte az összes hollywoodi premiert: a Megy a gőzös már 161 ezer nézőnél tart, eddig 155 millió forintos jegybevételnél tartanak, ezzel az ötödik hete tartózkodnak a toplista első felében.

A heti premierek közül a szexes poénokkal operáló Kabalapasi (Good Luck Chuck) lett az első a maga 7861 nézőjével. A Jessica Alba főszereplésével készült film Amerikában megbukott, se a nézők nem tépték szét a jegypénztárakat, se a kritikusok. Ennek a filmnek itthon még lehet esélye, ha a következő héten az Agyő, nagy ő nézői erre mennek el.

A világot megmentik, de Nicole Kidman és Daniel Craig együtt is kevés volt a nézőknek, hogy becsábuljanak a moziba miattuk, kivétel ez alól az a 7602 fő, akik a hétvégén az Inváziót választották. A produkciót Amerikában sem tudták megmenteni a Wachowski-testvérek, hasonlóan unalmas maradt, mint a producerek által lecserélt, a Kísérletet jegyző Otto Hirschbiegel verziójában. A vírus- és zombirajongó, fix keresettel rendelkező rétegek nem tudjuk, mit néztek a héten, úgyhogy félünk, ennek a filmnek nincsenek tartalékai. Videótéka-sorsra jut.

Minden hétre jut egy CIA-film, a Bourne és a Kiadatás között helyezkedik el a Királyság, ami inkább FBI-os, de krumpli-burgonya-kérdés ez jelen esetben. Majdnem (de nem annyira) pörgős, mint a szupergyilkos identitásválságát követő Greengrass-film, viszont hasonlóan stílusosan mutatja meg az arab rögvalót, mint a Jake Gyllenhaal-os mozi.

Az idei év egyik legjobb animációs filmje, a L'ecsó még mindig a listákon, közel 460 millió forintot hozott csak Magyarországon a hálás patkány, ami az Oscar-díj egyik legnagyobb esélyese.