A rajzolt Yoda Grievous ellen küzd

2004.10.13. 10:10
Yoda és Anakin a Star Wars sorozat III. részének előzményeiben Tartakovsky rajzfigurájaként küzd a polgárháború idején. Grievious tábornok, ha lehet, még cselszövőbb, mint az eredeti.
Javában forgatják a Csillagok háborújának új részeit, a Clone Wars - Klónok háborúja című rajzfilmsorozatot. Az ismert szereplők Yoda, Obi-Wan Kenobi, Padmé Amidala, Mace Windu, Anakin Skywalker animált figurája 12 perces részekben a köztársaság és a szeparatisták csatájában.

A Csillagok háborúja II. epizódját, a Klónok támadását követő időszakba kalauzolja a rajzfilm a nézőt, a most készülő III. epizódot közvetlenül megelőző évekbe. (A IV.-VI. résszel nyitott játékfilmes sorozat III. részét jövő tavaszra igérik.)

A történet a polgárháború idején játszódik, amikor a régi köztársaságot gonosz erők szeparatista mozgalma fenyegeti. Megjelenik a III. epizód egyik főszereplője, a szeparatista sereg vezetője, a cselszövő Grievous tábornok.

A Clone Warst a Lucasfilm és Genndy Tartakovsky, a Cartoon Network díjnyertes rajzolója jegyzi. Tartakovsky egyúttal rendezője, forgatókönyvírója és producere is a rajzfilm-sorozatnak, amit jövőre már a Cartoon Networkön látható, ahol eddig olyan darabjai futottak, mint a Dexter laboratóriuma, vagy a Pindur pandúrok.