Rosszul startolt a Zuhanórepülés

2007.09.17. 12:34
Nem jól indult az első hétvégén a Zuhanórepülés Budapesten, a nézettségi listán csak az ötödik helyet szerezte meg. A forgalmazó Hungaricom a szokásos szlogennel vígasztalja magát: "majd a szájhagyomány".

"Valamivel több, mint négyezren látták Budapesten - számolt be az első hétvége nézettségéről Kálomista Zsuzsa, a Zuhanórepülést forgalmazó Hungaricom ügyvezetője az Indexnek -, de ebben nincsenek benne a premier előtti vetítések." A huszonöt kópiával (ebből Budapesten forog tizenkettő) vetített magyar akciófilm csak a toplista ötödik helyét kaparintotta meg a hat hete vetített Pixar-mese, a L'ecsó mögött.

Messze alulmúlta a Kontrollt

Klikk!

"Közepesen indult - értékelt az ügyvezető. - Mivel ennek a műfajnak nincs előzménye, és nincsenek benne hollywoodi sztárok, ezért számítottunk arra, hogy kontrollosan indul, és hosszan fut majd. Ez egy olyan film, aminek idő kell, hogy beszéljenek róla az emberek és beinduljon." A Kontrollos párhuzam annyiban sántít, hogy Antal Nimród metrós thrillerét az első négy napban csak Budapesten hatszor ennyien, huszonnégyezren látták. A Zuhanórepülés a gyártók által kiszivárogtatott szexjelenet sem segített, és a közönségre a filmesek, celebek lelkesedése sem ragadt át a hétköznapi nézőkre. (Nekünk tetszett is a film, meg nem is. Olvassa duplakritikánkat.)

A melegpoénok nyertek

A fővárosi mozizók inkább Adam Sandler politikailag is korrekt melegpoénjaira fizettek be, a Férj és férjre több mint tizenháromezren vettek jegyet. A topilsta második helyét az Ízlések és pofonokban együtt főzőcskéző Catherine Zeta-Jones és Aaron Eckhart szerezte meg 8 545 nézővel. Háromszázzal kevesebben választották a Nextet, amiben a bájos CIA-ügynöknő, Jessica Biel Nicolas Cage segítségét kéri.

A Zuhanórepülést háromszáz nézővel múlta felül a L'ecsó, Novák Erik akciófilmje 4 152 nézővel futott be ötödiknek. A gengszterkedő magyarok mögött a hatodik helyet fogta meg a két hete bemutatott Menzel-mozi, az Őfelsége pincére voltam.

Hatodik lett a Törés című krimi Anthony Hopkinsszal, nyolcadik az Evan, a minden6ó. A Sony szörfös pingvinjeit mindössze ezerötszázan látták, a Tini Nindzsa Teknőcöket pedig ezernégyszázan. A szintén ezen a héten debütált szerb thriller, a Csapda csak 284 nézőt tudott összeszedni.