Ödön
2 °C
11 °C

Kampányfilm lesz A mandzsúriai jelölt

2004.09.17. 10:30
A lehető legjobbkor készült el Jonathan Demme új thrillere, A mandzsúriai jelölt - adta hírül a UIP-DUNA. Bár az Oscar-díjas rendező ragaszkodik ahhoz, hogy nem akart politizálni, amikor a filmet elkészítette, a benne felvetett kérdések valószínűleg jó néhányszor fel fognak bukkanni az amerikai elnökválasztási kampányban. Az sem véletlen, hogy a filmet nagy sikerrel vetítették a demokraták országos kongresszusán.

A mandzsúriai jelölt egy 1962-es klasszikus sajátos újrafeldolgozása. John Frankenheimer filmjében az ellenség, a kommunisták, agymosást hajtottak végre egy Koreát megjárt veteránon, és arra programozták, hogy ölje meg az amerikai elnököt. De ki az ellenség az új verzióban, miután a kommunizmus elbukott? Nos, napjaink főgonosza egy hatalmas multinacionális konglomerátum, a Manchurian Global, amelyben a katonai lobbi képviselői ugyanúgy helyet kaptak, mint az olajosok vagy a távközlésben érdekel mamutvállalatok. Ez a világhatalomra törő szervezet összeesküvést sző, hogy olyan elnökjelöltet juttasson a Fehér Házba, aki az ő érdekeiket képviseli.

Az alaptörténet rengeteg áthallásra ad lehetőséget. Ki az, aki hatalmas lobbik érdekeit akarja képviselni a Fehér Házban? Bush vagy Kerry? A feltehetően heves sárdobálástól sem mentes amerikai elnökválasztási kampányban a szembenálló feleknek már csak azt kell bebizonyítaniuk, hogy a másik fél embere az igazi mandzsúriai jelölt.

A mandzsúriai jelölt november 4-től látható a magyar mozikban Denzel Washington, Meryl Streep és Liev Schreiber főszereplésével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?