Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Hukkle ökumenikus díjat nyert Lettországban

2004.09.28. 21:19
Pálfi György Hukkle című filmje nyerte el az ökumenikus zsűri díját a lett fővárosban, Rigában tartott filmfórumon - tájékoztatta a Magyar Filmunió kedden az Indexet.

A zsűri indoklása szerint az alkotás érzékeny és humoros látképet ad a magyar falu mindennapi életéről; költői képekben ábrázolja a tiszteletet az emberek, állatok és a természet iránt. Az 1986 óta kétévente megrendezett "Arsenals" című filmfórum a hétvégén ért véget a lett fővárosban. Idén első ízben ítélhetett oda díjat a nemzetközi vallásközi filmes szervezet, az Interfilm ökumenikus zsűrije.

Az alkotásnak ez a tizenkilencedik, külföldi fesztiválon elnyert díja, a filmet a világ harmincöt országában vásárolták meg mozi-, illetve televízió-forgalmazásra - olvasható a közleményben.

Pálfi György 2002-ban készített játékfilmje, az Európai Filmakadémia Fassbinder-díjjal jutalmazott alkotása több mint száz külföldi fesztivál meghívása után nyert ismét díjat.