Tom és Jerry lenyomta Popeye-t

MTI
2004.10.19. 18:03
A britek rajzfilmkedvencei csak állatok - derül ki a Boomerang tévé felméréséből, ami régi rajzfilm-sztárok egész seregét kelti életre, élükön Tom és Jerryvel. Az első kilenc helyet elfoglaló filmek mindegyikét a magyar közönség is láthatta.

A legnépszerűbb rajzfilmek között az első helyen a Tom és Jerry sorozat végzett. A második helyet a Scooby-Doo szerezte meg, amit kissé lemaradva a Dangermouse követ a sorban. A népszerűségi listán ugyancsak előkelő helyet foglal el Turpi Úrfi, Tapsi Hapsi, a Kengyelfutó Gyalogkakukk és a Hong Kong Phooey, s csak ezek után következik a sorrendben az emberi szereplőket felvonultató Flinstone család, a Popeye, a tengerész és a Flúgos futam. "Az állatokról szóló rajzfilmek érdekesek, szellemesek, és felnőtteknek is szórakoztató látványelemeket és gageket tartalmaznak" - mondta Dan Balaam, a Boomerang csatorna angol igazgatója.

A Boomerang tévé - a Cartoon Network testvéradója, legnagyobb gyerekcsatorna - megbízásából végzett közvélemény-kutatásban ezer 25-54 év közötti felnőttnek tették fel a kérdést. Köztük egyenlő arányban voltak férfiak és nők, magasan iskolázottak és kevésbé tanultak.