Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

De Niro a briteknél a legnagyobb mozisztár

MTI
2004.11.02. 11:22
A londoni Empire magazin tízezer olvasója napjaink 50 év feletti, legnagyobb mozisztárjaiból két olyan amerikai színészt választott az első és a második helyre, akik a hetvenes évek elején egyaránt Francis Ford Coppola Keresztapa című filmjében aratták első nagy sikereiket. Az 5. helyre az a Marlon Brando került, mivel a szavazást már nyáron elkezdték, így a júliusban elhunyt színész még bekerülhetett az élők közé.

A 3. és a 4. helyezett szintén élő amerikai mozi-legenda, Jack Nicholson és Paul Newman, a 6. helyre azonban már brit futott be: a wales-i Sir Anthony Hopkins - bár legsikeresebb filmjeit ő is az Egyesült Államokban forgatta. A 7. helyre Morgan Freeman, a 8-ikra a mozi egyik legsokoldalúbb alakja, Dustin Hoffman került. A 9. helyre a lap olvasói a XX. század második felének nagy western- és akcióhősét, Clint Eastwoodot, a 10-ikre pedig Sigourney Weavert tették, aki az Alien-sorozatban nyújtott alakításáért, Ripley hadnagyának megformálásáért került be egyetlen nőként az első tízbe.

Helyet kaptak a listán az amerikai akció-vígjátékok hősei, Samuel L. Jackson (21.) és Bill Murray (23.), továbbá Woody Allen (25.) és Lauren Bacall (29.), aki idősebb korára le tudta küzdeni néhai férje, Humphrey Bogart árnyékát.