Grisham vígjátékot írt

2004.11.08. 11:48
John Grisham 1988 óta 15 krimit írt. A regényekből világszerte eddig összesen 60 millió példányt adtak el, és hetet közülük meg is filmesítettek: többek között A cég, A Pelikán ügyirat, és Az ügyfél, is az ő regényei alapján, az ő közreműködésével készült.

Bár Grisham továbbra is elsősorban krimiket ír, a főszerepben jogászokkal, tizenhat év után elhatározta, kipróbálja magát más műfajban is: így született meg a Kelekótya karácsony (Skipping Christmas), amely azt bizonyítja, hogy az írónak humora is van. Az viszont - Grisham eddigi pályáját ismerve - már egyáltalán nem meglepő, hogy ebből a regényből is film készült, a Kelekótya karácsonyban egyetlen ügyvéd sem szerepel, se élve, se holtan. Az IC Press jelentése szerint a krimiíró végigrettegte a film tesztvetítését:

"Tényleg furcsa volt ilyen regény írnom" - vallotta be utólag a szerző. "Még furcsább volt a filmváltozat első tesztvetítését végigülni. Eddig mindig azért kellett drukkolnom, hogy néma csönd legyen a nézőtéren, hiszen az a növekvő feszültség jele. Most pedig minden csöndben eltelt másodperctől kétségbeestem. Szerencsére a közönség hamar felvette a ritmust, és szétröhögték a filmet. Olyankor már csak az zavart, hogy ilyen zajban egy csomó jó mondatomat nem hallja senki."

A Kelekótya karácsonyt december 2-tól vetítik a magyar mozik.