Magyar egyperces 'akció-természetfilm' a mozikban

2005.01.07. 14:06
A hamarosan harmadik születésnapját ünneplő SPI International forgalmazza Politzer Péter Duett című egyperces kisfilmjét - tájékoztatta az Indexet Tamás Dorka, a forgalmazó munkatársa. A Triofilm, az Inforg Stúdió és a Felhőc Produkció közös gyártású alkotása több szálon futó szövevényes történet, műfaját tekintve "akció-természetfilm".

A kisfilm a pókok csodálatos világát mutatja be, eddig soha nem látott összefüggésben. A filmkészítők fejében az ötlete szabadon élő pókok megfigyelése közben született meg: a pókok mindennapos élettevékenysége - megfelelő módon ábrázolva - roppant szórakoztató, látványos és izgalmas lehet. Az alkotók számára már forgatáskor kiderült, hogy a rovarok életéből mindenféle számítógépes trükk alkalmazása nélkül is össze lehet állítani egy izgalmas, feszültséggel teli történetet, a filmkészítés egyik klasszikus eszköztárával, a montázzsal élve.

Politzer Péter az Inforg Stúdió munkatársa, végzős vágó szakos hallgatója a Színház és Filmművészeti Egyetemnek. Közel ötven kisfilm és dokumentumfilm mellett ő volt a vágója a mozikban is vetített Libiomfi című játékfilmnek. 2003-ban önállóan rendezett kisfilmje, a Gránátok a 34. Filmszemle Kisjátékfilm Rendezői díját nyerte, a filmet több mint húsz nemzetközi fesztiválon, köztük az 56. Cannes-i Filmfesztivál Kritikusok Hetén is bemutatták. Jelenleg Mispál Attila A fény ösvényei című játékfilmjét vágja és második kisfilmjén, a War Next Door-on dolgozik.

A Duett január 20-ától látható a mozikban, a Válótársak című angol-ír romantikus vígjáték kísérőfilmjeként.