Megvan az új Harry Potter rendezője

2005.01.21. 14:15
"Megvan az ötödik Harry Potter-film, a Harry Potter és a Főnix rendje rendezője" - jelentette be tegnap az IC press híre szerint Jeff Robinov, a Warner Bros. Produkciós elnöke.

A J.K. Rowling regénysorozatából készülő új filmet David Yates irányításával forgatják. Yates rövidfilmjeivel hívta fel magára a figyelmet, köztük az egyiket (Rank) a Brit Filmakadémia, a BAFTA 2002-ben a legjobb rövidfilm díjára is jelöltek. A rendező később a televízióban dolgozott, számos sorozatot készített a BBC számára, és ezekkel is jó néhány díjat gyűjtött (The Young Visiters, State of Play, The Way We Live Now és The Sins). A film forgatókönyvén Michael Goldenberg, a Pán Péter forgatókönyvírója dolgozik, a producer David Heyman. A munka 2006 januárjában kezdődik Londonban.

Ám eközben természetesen gőzerővel folyik a negyedik rész, a Harry Potter és a tűz serlege forgatása. Ezt a részt Mike Newell rendezi, az amerikai bemutatóra november 18-án kerül sor. Mindkét filmet a Warner Bros. Pictures forgalmazza az egész világon.