Stohl és Jáksó banditának állt

2005.02.02. 10:50
Stohl András és Jáksó László a magyar hangja a vadnyugat legütődöttebb banditáinak a Lucky Luke és a Daltonok című szuperprodukcióban. Stohl Joe Daltont, a méregzsák bandavezért szinkronizálja, míg Jáksó a langaléta Averellt szólaltatja meg - adta hírül a Best Hollywood.

Eric és Ramzy
Eric és Ramzy

A film a híres Lucky Luke-képregényeken alapul. Lucky Luke (magyarul Villám Vili, Talpraesett Tom) figuráját a belga Morris alkotta meg 1948-ban. A képregényeket 1977-ben bekövetkezett haláláig René Goscinny, a neves francia humorista írta - nevéhez fűződik a világhírű Asterix-sorozat is.

A Lucky Luke-képregények Magyarországra a nyolcvanas években jutottak el. A déli országrészen vásárolható újvidéki Lkynm Forum Talpraesett Tom-füzetei kultikus státuszt értek el Kopecky László zseniális fordításában. Később, az Alfa magazinban Villám Viliként publikálták Lucky Luke kalandjait.

A 26 millió eurós költségvetésű vígjáték Franciaország népszerű komikuspárosa, Eric és Ramzy főszereplésével készült és február 3-tól látható a magyar mozikban.