Ázsiában az Új Eldorádó

2005.04.27. 18:31
A múlt héten befejeződött tajvani Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztiválon (Green Film Festival) volt az Új Eldorádó ázsiai premierje, ahová meghívták a dokumentumfilm rendezőjét, Kocsis Tibort is - tájékoztatta az Indexet Tóth Krisztina, a Budapest Film munkatársa. Tajvan a 11. ország, ahol bemutatták a filmet.

Ázsiában az Új Eldorádó

Az Új Eldorádót telt házzal vetítették, és a film utáni kérdésekből és hozzászólásokból kiderült, hogy ebben az ázsiai országban pontosan ugyanúgy értik a nézők Verespatak drámai történetét, mint Közép-Európában. A filmet a zárónapon még egyszer vetítették a közönség kedvencei között, és hamarosan részt vesz egy tajvani utazó fesztiválon is, a szigetország minden nagyobb városában. Az Új Eldorádót a szervezők lefordították kínaira, amely megkönnyíti, hogy a tajvani televízióban is bemutassák.

A film május közepén egy dél-koreai emberi jogi fesztiválon folytatja ázsiai szereplését, majd szeptemberben ismét Szöulban láthatják a filmet a Szöuli Nemzetközi Ökológiai Filmfesztivál versenyprogramjában, ahová Kocsis Tibor is meghívást kapott. A rendező reményei szerint a film jó eséllyel indul az októberben megrendezésre kerülő tokiói Yamagata Filmfesztiválon, a világ egyik legrangosabb nemzetközi dokumentumfilmes szemléjén is.