Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sebestyén Márta népszerűsíti az Egri csillagokat

MTI
2005.08.04. 11:33
Kampányfilm készül Eger és Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényének népszerűsítésre, amely ősszel az országos közszolgálati televízióban fut majd, jelentette be Eger polgármestere szerdán.

Nagy Imre elmondta, hogy a kampányfilm része az Egri csillagok városi marketingjének, amelynek keretében a regény "kampányfőnöke" Sebestyén Márta Kossuth-díjas művész. A film forgatása holnap kezdődik az egri várban. Itt augusztus 7-én ingyenes koncertet ad Sebestyén Márta és a Vujicsics együttes, a koncert részletei szintén a film részét képezik majd.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy Gárdonyi Géza az egri vár törökök elleni védelmét megörökítő világhírű regénye a Nagy Könyv játék nyomán került ismét a figyelem középpontjába. Különösen így van ez azóta, hogy a játék során bejutott a legkedvesebb 12 könyv közé. Ezt követően hangoskönyv formában is napvilágot látott, amely segítséget nyújt abban, hogy a fogyatékkal élők is megismerhessék és élvezhessék a regényt. A regény témája színpadi megjelenítéskénént jelenleg musical feldolgozásban látható az egri várban.