Árpád
-2 °C
4 °C

Magyar koprodukciós iráni film Locarnóban

Index
2005.08.04. 14:46
A tegnap kezdődött 58. Locarno-i Nemzetközi Filmfesztiválon az Open Doors szekcióban vetítik a Bab'Aziz című filmet, amely többek között magyar koprodukcióban készült az Inforg Stúdió részvételével, tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió. A film magyar koproducere Muhi András.

Az Open Doors szekció minden évben olyan régiók előtt nyitja meg a kapukat, amelyek filmművészeti értékei felfedezésre várnak. Tavaly a kubai, argentín és a Mekong-delta vidékén termő friss alkotásokat mutatták be. Idén a Maghreb három országa, Algéria, Marokkó és Tunézia kap kitüntetett figyelmet.

A Nacer Khemir rendezte Bab'Aziz magyarországi forgalmazásáról már tárgyalnak, a bemutatót még ebben az évben tervezik. A film egyébként a 2005-ös Iráni Nemzeti Filmfesztiválon a spirituális filmek kategóriájában a legjobb film díját nyerte el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?