2. CineFest Miskolcon

2005.10.03. 14:46

Október 3-án kezdődik Miskolcon a Kossuth ART moziban a 2. Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja, a CineFest - tájékoztatták a szervezők az Indexet. A világ 30 országának 83 alkotása versenyez, melyet a beérkezett közel 300 filmből válogatott ki az előzsűri.

A filmek 5 kategóriában kerülnek bemutatásra: nagyjátékfilmek, kisjátékfilmek, dokumentumfilmek, animációs filmek és kísérleti filmek versenyeznek a kategóriák fődíjáért, és a fesztivál fődíjáért, mely pénzdíj, valamint a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Miskolc Város, és a rendezvény főszervezője, a Cine-Mis Kht. különdíjáért.

A nemzetközi zsűri elnöke Lucie Peetz, tagjai: Marco Del Mancino, Kálmánchelyi Zoltán, Kis Tibor, Csákvári Géza és Béres Dániel. A fesztiválon a versenyfilmeken kívül többek között bemutatkozik a Mediawave 2005, a Karlovy Vary Fresh Film Festival, a Krakkói Filmfesztivál, valamint összeállítás látható majd a Miskolci Televízió filmjeiből, illetve Filmtörvény után... címmel kerekasztal beszélgetés zajlik majd a filmgyártás és forgalmazás helyzetéről, problémáiról.

A fesztivál minden programja ingyenes.