Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

George Clooney testes CIA ügynököt játszik

2005.11.18. 11:05

A Sziriana (Syriana) valószínűleg George Clooney egyik legnagyobb kalandja. A Marokkóban és Dubaiban forgatott film egy visszavonult CIA ügynök visszaemlékezései alapján készült - jelentette az IC Press.

Clooney a Szirianában
Clooney a Szirianában

A film érdekében Clooney nagy áldozatokat hozott: nemcsak a gázsija jelentős részéről mondott le, hogy együtt dolgozhasson a Traffic írójával és producereivel, de a spagettire is rászokott: ahhoz ugyanis, hogy jobban hasonlítson Robert Barnes CIA ügynökre, 18 kilót kellett híznia - igaz, arra már nem volt hajlandó, hogy a haját leborotválja: attól félt, az esetleg sosem nő ki újra. Ám olyan áldozatot is hozott a filmért, amit megbánt: az egyik kaszkadőrjelenet, amit saját maga forgatott le - talán éppen a felszedett kilók miatt - balesettel végződött, és Clooney súlyos gerincsérülést szenvedett. Több mint egy hónapig volt fekvőbeteg, és sokáig nem csillapuló fejfájásrohamok gyötörték.

Az Ocean's 12 - Eggyel nő a tét promóciós körútjának jó néhány helyszínén ezért nem is jelent meg - ez akkoriban sok rajongót felháborított, most már azonban Clooney elsősorban aggódó leveleket kap. Ezek viszont rég feleslegesek: a gerincproblémákat egy műtéti beavatkozás oldotta meg, a migrének elmúltak, ami pedig a gyors hízást illeti, arról Clooney mostanában csak ennyit mond: "elég nagy marhaság volt".

A Szirianát 2006. február 23-án mutatják be a magyar mozik.