Magyar játékfilmek a világ körül

2005.11.24. 21:21

Magyar filmek versenyeznek Indiában, Rómában és Tallinnban - tájékoztatta az Indexet Papp Csaba, a Magyar Filmunió munkatársa.

India nemzetközi filmfesztiválján Goa városában Mészáros Márta A temetetlen halott és Fliegauf Benedek Dealer című filmjei képviselik a kortárs magyar filmművészetet. A nagyszabású indiai fesztivál november 24 - december 4. között 35 országból érkező 200 filmen keresztül ad pillanatképet a világ mozijáról.

A Rómában november 24-én kezdődött filmfesztiválon öt magyar játékfilm tanúskodik a legújabb magyar filmtermés sokszínűségéről. Kocsis Ágnes rövidfilmjei mellett a Dealer, a József és testvérei (Jeles András), a Másnap (Janisch Attila), a Szezon (Török Ferenc) és a Tamara (Hajdu Szabolcs) című filmeket tűzik műsorra.

A tallinni "Fekete éjszakák" filmfesztiválon november utolsó és december első hetében az elmúlt év legjelentősebb alkotásait láthatja az észt közönség. A rendezvényre meghívást kapott Mundruczó Kornél Johanna és Pejó Róbert Dallas Pashamande című játékfilmje, valamint az M. Tóth Géza jegyezte Maestro című animáció is.