Sára, Márió
2 °C
6 °C

Csáki Lászlót elismerték Ljubljanában

Index
2005.12.20. 15:20
Csáki László animációja elismerő oklevéllel tért haza a ljubljanai Animateka fesztiválról, tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

A Duna Műhelyben készült ötperces alkotás a zsűri indoklása szerint "elbűvölő egyszerűségével, és az animáció egyik legősibb technikájára és eszköztárára való hivatkozás eredetisége" miatt nyert. A film a nagy szesztilalom idején játszódik Floridában, Jack az ingatlanügynök életének két meghatározó epizódját meséli el. Csáki László filmjét Oberhausenben a Hamburgi Rövidfilm Ügynökség jutalmazta díjával.

A hétvégén véget ért ljubljanai fesztivál a magyar animációs válogatást mutat be. Az Animateka műsorán a Pannóniafilmben és a Kecskemétfilmben készült legendás alkotásokkal találkozhatott újra a közönség. Rofusz Ferenc A légy című Oscar-díjas négypercese, Jankovics Marcell Gusztávjának egyik epizódja mellett, többek között Cakó Ferenc, Horváth Mária, Macskássy Kati, Szilágyi Varga Zoltán, Szoboszlay Péter, Resienbüchler Sándor és Ulrich Gábor munkáit vetítették.