Transzvesztitaként tartóztatták le a Halj meg máskor! rendezőjét

Index
2006.02.04. 10:40
Lee Tamahori újzélandi filmrendezőt, aki a Halj meg máskor! című, 2002-ben készült James Bond-filmet jegyezte, januárban utcai prostitúció miattőrízetbe vette a rendőrség Los Angelesben - jelentette az AP hírügynökség.

A férfit kaució ellenében szabadon bocsátották és február 24-re beidézték a bíróságra. A kaliforniai igazságszolgáltatásnak átadott rendőrségi feljelentés szerint az 55 éves, travesztitának öltözött, fekete parókás Tamahori január 8-án beszállt egy civilruhás rendőr autójába Hollywoodban, Los Angeles északi elővárosában és pénz ellenében szexuális szolgáltatásokat ajánlott neki.

Tamahori 1994-ben készült Egykororon harcosok voltak című filmjével tűnt fel, és 1995-ben forgatta első amerikai munkáját Nick Nolte és John Malkovich főszereplésével, a Mullholand: A gyilkos negyedet . Később több akciófilmet is készített, ezek közül az utolsó az xXx2 - A következő fokozat volt, Ice Cube és Samuel L. Jackson alakította a főszerepeket.

A rendezőt 2000 dolláros (416 ezer forint) óvadék fejében bocsátották szabadon. Eredetileg csütörtökön kellett volna megjelennie a bíróságon, de a tárgyalást február 24-re halasztották. Ha bűnösnek találják, akár hat hónapi börtönre és ezer dollár pénzbüntetésre is ítélhetik.