A Fővárosi Ítélőtábla a GVH-nak adott igazat mozikartell ügyben

2006.05.02. 20:07
A Fővárosi Ítélőtábla a döntése szerint több mozi üzemeltető összehangolt magatartást tanúsított, amikor 2002. április 25-én mozijegy áraikat egységesen, ugyanolyan összeggel emelték meg, tájékoztatta a GVH az Indexet kedden.

A közlemény szerint az ítélőtábla április 26-án tartott tárgyalásán hozta meg jogerős döntését, amelyben a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) adott igazat, szemben a forgalmazó cégekkel, amelyek vitatták a GVH ez ügyben hiozott határozatát. A GVH indoklása szerint a versenytörvény által szigorúan tilalmazott összehangolt magatartást tanúsította a Budapest Film Kft., az Intercom Rt., a Ster Century Magyarország Kft. és az UCICE Kft., a Mammut, az Eurocenter, a Lurdy Ház, a Duna Plaza, a Campona, a Westend, és a MOM Park bevásárló központokban általuk üzemeltetett mozikban ugyanolyan összeggel emelték meg a jegyárakat.

A Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Bíróság ítéletét erősítette meg, amely ugyancsak elutasította a vállalkozásoknak a GVH jogsértést megállapító határozata elleni keresetét. A GVH 2002. november 17-én hozott határozatában a vállalkozások összehangolt magatartásáért a Budapest Film Kft.-re 37 millió forint, az Intercom Rt.-re 83 millió, a Ster Century Magyarország Kft.-re és az UCICE Kft.-re egyetemlegesen 83 millió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki, mely összegeket a négy vállalkozás még nem fizette be.