15 ezer euró fődíj a forgatókönyvíró pályázaton

2006.05.30. 09:30
A Nisi Masa európai fiatal-filmes szervezet idén ötödik alkalommal hirdeti meg forgatókönyvírói pályázatát 18 és 28 év közötti fiatalok részére. A pályázat témája "Turisták". A szervezők olyan műveket várnak, melyek tartalma a címmel bármilyen módon kapcsolatba hozható, és a forgatókönyv nem haladja meg a 20 000 karakter terjedelmet.

A verseny Magyarországgal párhuzamosan még 16 európai országban, mint Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Finnország, Franciaország, Németország, Nagy Britannia, Olaszország, Koszovó, Macedónia, Lengyelország, Románia, Spanyolország, Svédország, Törökország zajlik. A pályázat két fordulóból áll. Az első körben a magyar zsűri választja ki a legjobb, legfeljebb három hazai alkotást, és továbbküldi azokat a nemzetközi megmérettetésre. A második fordulóban a döntősök (beleértve a többi ország döntőseit is) közül a legjobb hármat részesítik jutalomban. A fődíj 15 700 Euro, amit kötelezően a film megvalósítására kell fordítani. A második és harmadik helyezett egyaránt 4700 Euro támogatásban részesül.

A pályázati kiírás pontos feltételeiről a Nisimasa nemzetközi oldalán, illetve magyarul ezen a weboldalon bővebb információk találhatók. A forgatókönyveket a verseny bármely hivatalos nyelvén be lehet nyújtani. A magyarországi szervezők 2006. július 31-ig várják a pályaműveket erre a címre.