Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Európai filmek fesztiválja Palicson

2006.07.12. 17:11
Nyolc magyar filmmel veszi kezdetét szombat este a 13. Palicsi Filmfesztivál. Az Arany Toronyért folyó versenyben a Lopott képek indul. A palicsi filmverseny fődíjának sorsáról döntő nemzetközi zsűri tagja Fliegauf Benedek filmrendező, akinek Dealer című mozija tavaly a filmkritikusok díját nyerte el a palicsi filmfesztiválon. Vranik Roland filmje, a tavalyi szemlefődíjas Fekete kefe a "Párhuzamok és találkozások" szekcióban versenyez a Tolerancia-díjért.

Az új magyar filmeket bemutató programban Mispál Attila A fény ösvényei, Goda Krisztina Csak szex és más semmi, Groó Diana Csoda Krakkóban Gyöngyössy Bence Egy szoknya, egy nadrág, Bollók Csaba Miraq és Pálos György Sztornó című munkáit tűzik műsorra. A fesztiválra meghívott magyar filmeket számos alkotó jelenlétében mutatják be Palicson.