Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oszama bin Ladenről forgatnak

Index
2006.07.20. 10:49

Szaúd-Arábia első egész estés filmjének rendezője tagad minden olyan értesülést, hogy filmjének központi alakját Oszama bin Ladenről mintázta volna, olvasható a The Guardianban. Musallam hevesen tagadott midenféle kapcsolatot a hírhedt terrorista és filmjének főhőse között. "Ez a film a szaúdiakat emberien ábrázolja, több dimenziós karakterekkel, ellentétben az uralkodó egy dimenziós arab interpretációkkal szemben"- mondta Musallam.

A Keif al-hal? (Hogy vagy?) című film egy gazdag szaudi üzletemberről szól, aki férjhez akarja adni a lányát, Sahart. Khaled, a lány bátyja, biztosítani szeretné, hogy egy muszlim férje legyen hugának, miközben az apa igyekszik a lányának megfelelő férfit találni. A fiú egy ultra-ortodox vallásos tanár befolyása alatt áll, aki titkon Sarah kegyeit szeretné elnyerni. Khaled buzgó vallásosságban nevelkedett, ami miatt fokozatosan egyre nagyobb szakadék alakult ki közte és a családja között. Azért merülhetett fel, hogy az Al-Kaida vezetőjéről, Oszama bin Ladenről szól a történet, mert ő Szaud Arábia leggazdaggabb családjában született, bár később kiábrándult ebből az életből és az országának a nyugathoz fűződő erős üzleti és katonai kapcsolataiból. Oszama bin Laden alapította az Al-Kaida nevű katonai szervezetet, amivel több terrortámadást is végrehajtottak, köztük a 2001. szeptember 11-i tragédiát is.

A film érdekkesége, hogy a produceri munkálatokat a szaudi herceg, Waleed bin Talal látja el. A királyságban jelenleg nincsen mozi, de Musallam szerint 2007-re építenek egyet, addig meg dvd-t és fizetős csatornákat nézhetnek a lakosok.