Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt Jack Warden színész

Inforádió
2006.07.22. 23:25
Nyolcvanöt éves korában meghalt Jack Warden. Az amerikai színész egy New York-i kórházban vesztette életét, ahová néhány héttel ezelőtt vitték be szív- és veseproblémákkal. Jack Wardent a Samponban és az Ép testben, épp, hogy élek című filmekben nyújtott alakításáért Oscar-díjra is jelölték. A Brian éneke című 1971-es szerepével Emmy-díjat nyert.

Warden rövid ideig profi bokszoló volt, a második világháborúban pedig ejtőernyősként szolgált. Színészi pályafutása a háború után kezdődött. A korai 50-es években rendszeresen szerepelt tv-filmekben és színházi előadásokban, illetve karakterszerepeket játszott filmekben.

Az áttörést a Tizenkét dühös ember című film hozta meg számára. Játszott Az ítélet, a Most és mindörökké, Az elnök emberei, A Poszeidon kaland és a Bűntény a támaszponton című filmekben is.