Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Richard Gere a boszniai háborúról forgat

2006.09.08. 10:11

Richard Gere Zágrábban és környékén forgatja új, a jugoszláv háborús bűncselekményekről készülő hollywoodi filmjét, adta hírül az AP.

A Spring Break in Bosnia című film néhány jelenetét a héten veszik fel Horvátországban, a film többi részét Boszniában forgatják. Gere egy riportert alakít, aki Radovan Karadzsicsot keresi, hogy a nemzetközi bíróság elé állíttassa.


Richard Gere megérkezik Zágrábba (fotó:AFP)

A filmet Richard Shephard rendezi, aki az Esquire-nek Boszniából tudósító Scott Anderson egy cikkéből írta a forgatókönyvet. A történetről annyit tudott meg a horvát sajtó, hogy a riporternek meg kell küzdenie a helyiekkel is, akik a CIA emberének hiszik. Karadzsics a háború ideje alatt vezető szerepet töltött be Bosznia-Hercegovinában, ezért nemzetközi bíróság elé kell állnia, genocídium bűntette miatt.

Karadzsicsot és a katonaság szökésben lévő tábornokát, Ratko Mladicsot azzal vádolják, hogy ők rendelték el 8000 muszlim lemészárlását Srebrenicában 1995-ben, ami a legborzalmasabb vérontás volt a II. Világháború óta.

Azt jelenleg még nem lehet tudni, ki alakítja majd Karadzsicsot, de a horvát média szerint a stábban megtalálható Terrence Howard és az Alien-sorozatból is ismert Sigourney Weaver.