Richard Gere a boszniai háborúról forgat

2006.09.08. 10:11

Richard Gere Zágrábban és környékén forgatja új, a jugoszláv háborús bűncselekményekről készülő hollywoodi filmjét, adta hírül az AP.

A Spring Break in Bosnia című film néhány jelenetét a héten veszik fel Horvátországban, a film többi részét Boszniában forgatják. Gere egy riportert alakít, aki Radovan Karadzsicsot keresi, hogy a nemzetközi bíróság elé állíttassa.


Richard Gere megérkezik Zágrábba (fotó:AFP)

A filmet Richard Shephard rendezi, aki az Esquire-nek Boszniából tudósító Scott Anderson egy cikkéből írta a forgatókönyvet. A történetről annyit tudott meg a horvát sajtó, hogy a riporternek meg kell küzdenie a helyiekkel is, akik a CIA emberének hiszik. Karadzsics a háború ideje alatt vezető szerepet töltött be Bosznia-Hercegovinában, ezért nemzetközi bíróság elé kell állnia, genocídium bűntette miatt.

Karadzsicsot és a katonaság szökésben lévő tábornokát, Ratko Mladicsot azzal vádolják, hogy ők rendelték el 8000 muszlim lemészárlását Srebrenicában 1995-ben, ami a legborzalmasabb vérontás volt a II. Világháború óta.

Azt jelenleg még nem lehet tudni, ki alakítja majd Karadzsicsot, de a horvát média szerint a stábban megtalálható Terrence Howard és az Alien-sorozatból is ismert Sigourney Weaver.