Cinefest filmfesztivál Miskolcon

Index
2006.09.18. 15:38

Ünnepélyes keretek között megnyílt szeptember 16-án, Miskolcon a Cinefest-Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja- tájékoztatták az Indexet a rendezők.

Az idén immár harmadik alkalommal zajló versengést Bíró Tibor, a fesztivál igazgatója, Fedor Vilmos, Miskolc város Kultúráért Felelős Alpolgármestere, és a nemzetközi zsűri elnöke, Groó Diana, filmrendező köszöntő szavaival nyílt meg a Művészetek Házában.

Az egyhetesre bővült fesztiválon csaknem 30 ország fiatal filmesének 82 filmjéből áll a versenyprogram. A rövidfilmek mellett dokumentum-, animációs és kísérleti filmek szerepelnek a programban. A nemzetközi fesztiválon szingapúri, spanyol, amerikai, orosz, norvég, bosnyák, olasz alkotókkal, színészekkel találkozhatnak a nézők.

A filmvetítéseket szakmai és kerekasztal beszélgetések, tematikus összeállítások, filmkészítő workshop, konferenciák kísérik. Külön szekcióban emlékeznek meg az 1956-os eseményekre is a "Fiatal filmesek a forradalomról - 1956 a dokumentumfilm tükrében" című szekcióban.