Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cinefest filmfesztivál Miskolcon

Index
2006.09.18. 15:38

Ünnepélyes keretek között megnyílt szeptember 16-án, Miskolcon a Cinefest-Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja- tájékoztatták az Indexet a rendezők.

Az idén immár harmadik alkalommal zajló versengést Bíró Tibor, a fesztivál igazgatója, Fedor Vilmos, Miskolc város Kultúráért Felelős Alpolgármestere, és a nemzetközi zsűri elnöke, Groó Diana, filmrendező köszöntő szavaival nyílt meg a Művészetek Házában.

Az egyhetesre bővült fesztiválon csaknem 30 ország fiatal filmesének 82 filmjéből áll a versenyprogram. A rövidfilmek mellett dokumentum-, animációs és kísérleti filmek szerepelnek a programban. A nemzetközi fesztiválon szingapúri, spanyol, amerikai, orosz, norvég, bosnyák, olasz alkotókkal, színészekkel találkozhatnak a nézők.

A filmvetítéseket szakmai és kerekasztal beszélgetések, tematikus összeállítások, filmkészítő workshop, konferenciák kísérik. Külön szekcióban emlékeznek meg az 1956-os eseményekre is a "Fiatal filmesek a forradalomról - 1956 a dokumentumfilm tükrében" című szekcióban.