2024. június 29. 18:00 ÉLŐ
Svájc 1
Olaszország 0
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Bobby Kennedyt újra meggyilkolják

MTI
2006.10.09. 16:03

Emilio Estevez, Martin Sheen fia filmjéért, a Bobbyért hálásak a Kennedyek. "Felidézte Robert Kennedy életét, a társadalmi igazságosság, a béke, az egyenlőség iránti elkötelezettségét" - áll Robert özvegyének, Ethelnek a közleményében. A Bobbyt november 17-én mutatják be az Egyesült Államokban.

A film Kennedy szenátornak, az 1968 június 5-én Los Angelesben meggyilkolt volt igazságügyminiszternek, demokrata párti elnökjelöltnek állít emléket nemcsak a tisztázatlan hátterű merénylet történelmi-politikai körülményeit vizsgálva, hanem 22 olyan képzeletbeli személy életén és történetén keresztül láttatva a második Kennedy-gyilkosságot, akik a Los Angeles-i Ambassador Hotelben tartózkodtak azon a véres éjszakán.

A film igazi sztárparádét kínál, csak éppen Robert Kennedy figuráját bízta Estevez a színészként szinte ismeretlen Dave Frauncesre. A rendező maga is játszik az alkotásban, olyan színészek mellett, mint Sir Anthony Hopkins, Laurence Fishburne, Harry Belafonte, Helen Hunt, Sharon Stone. Apjának is juttatott egy szerepet.