Moziban robban az észak-koreai atombomba

Index
2006.10.18. 16:38

Amíg a világ azon izgul, hogy hova vezet az észak-koreai földalatti atomrobbantás után kialakult politikai helyzet, bemutatták kedden az Axis Of Evil című filmet, amiben egy felrobbantott észak-koreai atombomba akár New Yorkot is elérheti, adta hírül a Yahoo.com.

Az Axis Of Evil a 2001-es Behind Enemy Lines című film folytatása. Az előző részben Owen Wilson egy navigátort alakított, akinek a felderítőgépét kilőtték a háború sújtotta Boszniában. A film munkálatait -amit Bulgáriában forgattak - 18 hónappal ezelőtt kezdte James Dobson elsőfilmes rendező. A folytatásban az első résszel ellentétben ismeretlen színészek játszák a főszerepet is. Dobson saját bevallása szerint nem sokat tudott az észak-koreai helyzetről, mielőtt nekilátott volna anyagot gyűjteni a filmhez. Az időzítés teljesen véletlenszerű volt. A Twentieth Century Fox szóvivője szerint a kiadás dátumát már jó előre meghatározták. Az akciófilm cselekménye: amerikai ejtőernyősöket dobnak le Észak-Koreában, hogy elpusztítsák a távolsági atomrakétákat.

Az ENSZ elítélte az október 9-ei kísérleti atomrobbantást Észak-Koreában. Dobson szerint adja magát a kérdés, hogy hogy alakulnának át az erőviszonyok, ha II. Kim Jong atomfegyerrel rendelkező kommunista ország diktátora lenne. A rendező szerint a film felhívja a nézők figyelmét, hogy mekkora veszélyekkel járhat, ha tétlenül nézik, ahogy az észak-koreaiak felfegyverkeznek.