Sci-fivel nyit a negyedik AniFest

2006.11.20. 11:58
November 30. és december 2. között negyedik alkalommal rendezik meg az AniFest nemzetközi animációs fesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban, olvasható a fesztivál sajtóközleményében. Az AniFest nyitófilmje a régóta várt Kamera által homályosan (Scanner Darkly). Richard Linklater különleges animációs technikával készült filmje Philip K. Dick magyarul is megjelent regényén alapul, a főszerepben Keanu Reeves -szel, Winona Ryderrel és Woody Harrelsonnal.

A fesztivál díjkiosztó gáláján, december 2-án, szombat este hétkor kerül sor a japán anime nagymestere, Satoshi Kon legújabb filmjének, a Paprika című mágikus-realista thiller magyarországi premierjére. A rendező előző filmjét, a Tokiói keresztapákat tavaly vetítette a Titanik filmfesztivál.

December elsején, pénteken debütál az elmúlt év leglátványosabb és legsikeresebb európai animációs filmje, a francia Christian Volckman Reneszánsz című animációs sci-fije, és az anime műfaj új felfedezettjének számító Mamorui Hosoda vadonatúj alkotása, a máris fesztiváldíjak sorával kitüntetett Idő fölött járó lány.