Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A német Greta Garbóról forgatnak

MTI
2007.02.16. 09:48

Edith Piaf után Zarah Leander: a francia sanzonénekesnőről készült filmmel nyitó berlini filmfesztiválon Ben Verbong rendező bejelentette, hogy filmet készít a "német Greta Garbóként" elhíresült svéd filmcsillag életéről, aki március 15-én lenne száz éves.

Verbong a Variety című magazin berlini különszámában azt nyilatkozta, hogy Zarah L című filmjében mindenekelőtt arra a kérdésre keresi a választ, vajon miért engedte meg az 1981-ben Stockholmban elhunyt Leander, hogy a náci rezsim a maga céljaira kisajátítsa.

Leander századik születésnapja alkalmából Németországban felújítják a Bolváry Géza rendezésében 1937-ben készült Premiere című filmet, amelyben német nyelven debütált a svéd díva. Leander mindenki másnál inkább felkeltette a férfiakban a "titokzatos asszony" iránti vágyakozást, s egyúttal a Hollywoodban eltűnt Marlene Dietrich "pótlékául" is szolgált.