Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milos Formannal nyit a Spanyol Filmhét

Cinematrix
2007.05.02. 10:23

A Művész moziban lesz először látható Milos Forman nagyszabású kosztümös filmje, a Goya kísértetei. A spanyol udvari festő életéről szóló drámában Javier Bardem, Natalie Portman és Stellan Skarsgard is látható. Az alkotást a magyarországi bemutatónál korábban láthatja a közönség a május 3. és 8. közötti Spanyol filmhéten, ahol kilenc másik alkotást is bemutatnak.

Akad az idei merítésben a kosztümös életrajzi munka mellett történeti visszatekintés a Franco-érára, horizontális utazások is, mint a határokat átszelő Párizs-Lisszabon vonatútról szóló dráma. A fesztivál nyitó filmje a három Goya-díjat nyert Sötétkékmajdnemfekete című alkotás lesz, amely Daniel Sanchez Arévalo első rendezése. A keserédes melodráma főhőse Jorge, akit börtönből frissen szabadult bátyja és annak barátnője fura kéréssel talál meg. Az Eduardo Noriega főszereplésével készült A módszer című alkotás azt mutatja be, hogyan választja ki egy multinacionális nagyvállalat az ideális topmenedzsert. A Rossz időszak című, Madridban játszódó, politikai töltetű drámát Manuel Martín Cuenca rendezte. A filmben egy segélyszolgálat alkalmazottja olyan emigránsokon próbál segíteni, akik saját hazájukban politikai döntések áldozatai lettek, s alig várják, hogy híreket kapjanak otthonmaradt családjukról.