David Fincher sikere Cannes-ban

Cinematrix
2007.05.18. 11:08

A Hetedik és a Harcosok klubja rendezőjének, David Finchernek az új, 158 perces filmjét, a Zodiacot csütörtökön mutatták be a cannes-i a versenyprogramban. A közönség szerette a filmet.

A Zodiac rendezője, David Fincher a sajtónak elárulta a vetítés után, megfogadta, nem készít még egy filmet sorozatgyilkosokról Hetedik után, de ennek annyira jó volt a forgatókönyve, hogy nem tudta visszautasítani. "Nem gondolom, hogy ez egy igazi sorozatgyilkosos film, mert ebben nem darabolnak fel senkit. Ez a film az igazság kereséséről szól, mivel az emberi elmének szüksége van arra, hogy rendet tegyen a véletlenszerűen zavaros dolgokban" - mondta a rendező.

A hatvanas években játszódó megtörtént sztoriban egy képregényrajzoló azonosítja a Zódiákusként ismert sorozatgyilkost. A főszerepeket a Bőrnyakúakból és a Túl a barátságonból ismert Jake Gyllenhaal és Robert Downey Jr. alaíktja. A film 8,3-at kapott az IMDb-n, míg a Rotten Tomatoes-on 87 százalékra értékelték. Magyarországon június 7-én mutatják be.