Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

David Fincher sikere Cannes-ban

Cinematrix
2007.05.18. 11:08

A Hetedik és a Harcosok klubja rendezőjének, David Finchernek az új, 158 perces filmjét, a Zodiacot csütörtökön mutatták be a cannes-i a versenyprogramban. A közönség szerette a filmet.

A Zodiac rendezője, David Fincher a sajtónak elárulta a vetítés után, megfogadta, nem készít még egy filmet sorozatgyilkosokról Hetedik után, de ennek annyira jó volt a forgatókönyve, hogy nem tudta visszautasítani. "Nem gondolom, hogy ez egy igazi sorozatgyilkosos film, mert ebben nem darabolnak fel senkit. Ez a film az igazság kereséséről szól, mivel az emberi elmének szüksége van arra, hogy rendet tegyen a véletlenszerűen zavaros dolgokban" - mondta a rendező.

A hatvanas években játszódó megtörtént sztoriban egy képregényrajzoló azonosítja a Zódiákusként ismert sorozatgyilkost. A főszerepeket a Bőrnyakúakból és a Túl a barátságonból ismert Jake Gyllenhaal és Robert Downey Jr. alaíktja. A film 8,3-at kapott az IMDb-n, míg a Rotten Tomatoes-on 87 százalékra értékelték. Magyarországon június 7-én mutatják be.