Ödön
2 °C
11 °C

Hollywood újraforgatná a Kontrollt

2004.09.02. 16:35
Észak-Amerikában és Európa több országában is a mozikba kerül a tavalyi év legnépszerűbb magyar filmje, ami már DVD-n is megvásárolható. Hollywood pedig remake-et készítene a filmből.
Már biztos, hogy az Egyesült Államokban, Kanadában, Angliában, Romániában és Izraelben is bemutatják a mozikban a Kontroll című magyar filmet, hangzott el a tavalyi év legnépszerűbb magyar filmjének DVD kiadása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón. A külföldi premiereket az év végére, a jövő év elejére tervezik a forgalmazók.

Kontroll go Amerika

"A film a külföldi fesztiválokon is jól szerepelt, a Cannes-i Filmfesztiválon megnyerte az Ifjúsági Díjat, a német Fantasy Filmfesztiválon pedig több nagyvárosban is óriási sikerrel vetítették" - mondta el Hutlassa Tamás, a film producere, aki szerint ősszel az amerikai Telluride Filmfesztiválon és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is jó esélyekkel indul az alkotás.

Hutlassa Tamás emellett megjegyezte, hogy most kezdtek tárgyalásokat a Kontroll remake-jogairól, ami iránt Hollywoodból is érdeklődnek.

"Lehet, hogy nem sokára ugyanezt a történetet híres hollywoodi színészek játsszák majd" - jegyezte meg Hutlassa.

Tele extrákkal

A DVD két változatban jelenik meg, az egylemezes kiadás is 5.1-es hanggal jön ki, a magyar piacon meglepően alacsony, háromezer forintos áron, ráadásul már ez a kiadás is tartalmazza az öt ellenőr filmhez fűzött kommentárjait.

A duplalemezes kiadás második lemezén pedig számtalan extra kapott helyet, így több filmelőzetes, kimaradt jelenetek, a filmzene még ki nem adott dalai, galériák, a szereplők és az alkotók életrajzai is megtalálhatóak, sőt megnézhetjük a rendező eddig készítet két rövidfilmjét is. Az extrákhoz úgy juthat el a néző, ha a lemezen található kvízjátékban helyesen válaszol az öt ellenőr egyike által feltett kérdésekre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?