Valaki kapcsolja ki!

2006.08.31. 09:51
Mi lepődtünk meg a legjobban, hogy milyen jól szórakoztunk az eddig borzalmas szerepeiről ismert Adam Sandlerrel készült Távkapcson. Felkészültünk mindenre, de örömmel jelenthetjük, hogy a trashszínészek csapata fogyatkozik: az egykori balhés, fingós sztárból kimért apuka lett, aki a karrier helyett inkább a családjának szentelné az életét.

Ki ne szeretné, ha lenne egy univerzális távirányítója, amivel egyszerre tud tekerni a videón és a saját életén?

Kulcs az univerzumhoz


Katt a galériához!

Persze vannak, akik egy ilyen tárgy birtokában inkább megnéznék a másnapi tűzijátékot vagy az iráni konfliktus végét, aztán gyorsan visszalépnének a menüben, beleszólnának a hangosbemondóba, vagy tibeti buddhistákat ültetnének a Fehér Házba. De ne legyünk telhetetlenek, néha az is bőven elég, ha megtudjuk, hogy fogunk kinézni tíz év múlva.

Michael (Adam Sandler) csak egy olyan távirányítót szeretett volna, amivel egyszerre ki tudja nyitni a garázsajtót, beállítani a légkondit, kikapcsolni a feje felé közeledő játékhelikoptert, mert már rohadtul unta, hogy mindig összekeverte az asztalon heverő, különböző távkapcsolókat.

Állítsák meg a világot, ki akarok szállni!


A család az első

Ezt a másikat, amivel le tudja halkítani felesége sipákolását vagy átpörgetni az esti veszekedést, véletlenül, ajándékba kapta és élt vele. Senki sem vetheti meg ezért, időt és energiát spórolt meg, és így több időt tölthetett a munkájával, hogy az építész cégnél főnökségig jutva reményei szerint egyszer majd sokkal több időt tölthessen a családjával.

De mi van, ha egy ilyen Távkapcs megjegyzi használója szokásait és már csak azokat a menüpontokat kínálja fel, amit az a legtöbbször vesz igénybe? Szopás. Michael pedig megszopja, de alaposan, hogy egyszer átpörgette a kötelező szexet, hogy robotüzemmódba kapcsolt a családi vacsorákon, hogy mindig másnapra hagyta a junkfoodról való lemondást.

Példabeszéd szentély nélkül

Az üzenet egyértelmű: lassítsunk, az élet rövid, a munka megvár, plusz a család az első. A mód azonban ahogy ez az üzenet megérkezik, nem a Hetedik mennyországból való, nem az az ájtatos, papi gallér alól motyogós, amitől a józan embert kiveri a víz, hanem hétköznapi és vicces.

És most nem fontos, hogy néha szájbarágós és könnycsatornákra gyúró, sem az, hogy egyszer, amúgy Adam Sandleresen elcsattan közben egy fingás és a basznak, mint a nyulak is újraértelmezésre kerül. Ezek kötelező showelemei az amerikai vígjátékoknak, amiket megbocsáthatunk, ha nem alpáriak és nem viszik őket túlzásba - és ez most sikerült.

Mindezek miatt, bármilyen furcsa is, a Távkapcson elég jól lehet szórakozni, a Christopher Walken-rajongók imádni fogják, a makacs Adam Sandler-szkeptikusoknak pedig még mindig ott van David Hasselhoff.