Gangbang-királynők

2003.03.11. 10:43
Beszéljünk a kilencvenes évek pornóslágeréről, a gangbangről tárgyilagosan: kik, mennyi idő alatt, hányszor. A műfaj degradálódása a feminista ideológustól Houston 620-ig.

A gangbang számított a kilencvenes évek pornójában az egyik legelterjedtebb - korábban kevésbé látványosan, vagy szinte alig gyakorolt - attrakciónak. Hölgy sok-sok úrral, úr számos hölggyel: az évkönyvek mindkettő rekordjait jegyzik. Utóbbiból hetvenöt körüli a maximum, míg az igen bevállalós dámák ezer magasságában járnak már.

A feminista rekorder

A Los Angeles-i egyetem genderstúdiumait hallgatva, az első regisztrált világcsúcsot Annabel Chong, az 1973-as születésű, törékeny, szingapúri származású diáklány állította fel 1995. január 19-én. A prózai tény, a történelmi hitelesség kedvéért: kétszázötvenegy partner, tíz óra alatt.

Annabel Chong - Feminista

Az attrakciót filmre vették, a kamerákat John T. Bone vezényelte, míg ceremóniamesterként a gigászi kisember, Ron Jeremy vonult a halhatatlanságba. "A világ legnagyobb gangbangje" a szériaindító (s a pornóhistóriában az egyik legjobb eladási mutatókkal bíró) mű címe.

A rekorder hölgy egy évvel a jeles esemény előtt kezdte a szakmát, Ed Powers Koszos kezdőiben. A nevezetes napig csupán B-szériás fércmunkákban serénykedett, amin később a világcsúcs se változtatott sokat, pedig egyik pillanatról a másikra híressé vált. Vékony, kedves arcú, ártatlan tekintetű, naiv ázsiai lányka, nagy étvággyal és teljesítőképességgel, tökéletes munkamorállal, és természetesen a mágikus számmal - ki gondolta volna, hogy nem küzdi fel magát rövidesen a szakma legeslegnagyobbjai közé?

Másként történt. Újabb tucattermékek, a tízórányi ragyogást lassú feledés követte. Egészen az 1999-es (független filmesekről szóló) Sundance Fesztiválig. Akkor, ott mutatták be Gough Lewis Sex: The Annabel Chong Story szenzációsnak ígérkező, ám kudarcnak bizonyult dokumentumdolgozatát. Annabel, eredeti nevén Grace Quek kettős személyiségéről, a hercegnő-utcalány, nappal úrinő, éjjel útszéli ribanc hosszú hagyományát követve. Bizonyos idő után teljesen összefutnak a szálak, kibogozhatatlanul eggyé lesz a kettő. "Már azt se tudom, ki Annabel Chong" - nyilatkozta, és a szakértő lélekbúvárok hittek neki.

Szingapúr, konzervatív családi háttér, Kalifornia, feminizmus és gendertanulmányok, kitűnő eredmények, pornóvilág, szexuális felszabadulásként megélt szexuális munkásság, londoni metró és nemi erőszak, egész banda megy végig rajta. Mozaikdarabkák a történetből. Quek kisasszony azonban a hardcore businessben sem találja meg a hőn keresett második famíliát. Egyetemi társai úgy vélik, a feminista elméletek "fordított patriarchátusa" kergette-hajtotta. "Fel akartam rázni a világot az összes, a nőket szexuális tárgyként kezelő sztereotípiából" - emlékezik a hősnő. Kollégái viszont gyenge, rossz színésznőként beszélnek Anabelről.

"Szomorúság, magányosság, reménytelenség, mint valamennyi nagyvárosban" - mondja Londonról. Mások meg róla ugyanezt. Az anyagokról legjobb barátja, a drag queen Alan szoktatta le. A Libertariánus Párt áll hozzá a legközelebb, a CNN-t tartja a Föld legrosszabb tévécsatornájának, ha még élne, akkor Messalinával kívánna kéjelegni, újabb világcsúcsokról nem ábrándozik, jelent meg könyve, kéjbarlangjába nyelvek, ujjak, hímvesszők közül utóbbiakat szereti leginkább befogadni (ha már választani lehet), polkára viszont még az se menne talán.

Az eszme degradálódása

Jasmin - Számok bűvöletében

Több mint egy évig tartotta a rekordot. 1996. április 28-án jött, s győzött Jasmin St Claire, a nagymellű, nagyszájú félvér szépség. (Felmérések ugyan nem készültek, de az ő ajkai közelítik azt a soha nem definiált ideát, melyet szopós szájként tartunk nyilván.) Háromszáz delikvens elégült ki rajta, benne huszonnégy óra alatt; a rendező ismét John T. Bone.

Szimplább egyéniség Anabelnél: hús, vér, minden áll, aminek kell, hatalmas keblek, mindenre kapható, földhözragadt, vulgáris, örökké dugásra éhes, hatalmas ribanc. Plusz, hibátlanul játssza szerepét. Ráadásul nemcsak gangbang, de messzeföldön híres análkirálynő is.

Houston 620

Később a korábban "szuper-szexációsnak" minősített szilikon-szőke, foltosra szolizott Houston, egyetlen nap előbb ötszázra, majd hatszázhúszra feltornászva, szintén javított a rekordon. Legismertebb mozijai nemes egyszerűséggel Houston 500, illetve Houston 620 címet viselik.

És így tovább. Azóta eljutottak az ezerig. Nem kuriózum többé a gangbang, a csúcsokat döntögetik, kevesebb a csinnadratta. Van, és kész. (Érthető biológiai okokból kifolyólag, a férfiaknál már a hetvenöt is igen derék teljesítménynek számít. Többek között Ed Powers, Rocco, Randy West jeleskednek.)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport