Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Minden idők ötven top-pornósztárja

2002.01.25. 18:32
A neves szaklap, az AVN (Adult Video News) szerkesztősége - számos kritérium alapján - megválasztotta "minden idők" ötven legjelesebb pornósztárját. Nem magyarázkodnak: döntésük szubjektív, nem kell túl komolyan venni...
A szempontok: népszerűség, tehetség, hatás, elfogadottság, és persze külső. És, hogy a pályafutás végeztével is hosszú ideig emlékezzenek rájuk.

Nem meglepő: a helyezettek túlnyomó többsége amerikai. Az viszont kissé elszomorító, hogy kelet-európai lányoknak és uraknak nem jutott helyezés, még az istennőként ünnepelt Sylvia Saintnek sem. Nőuralomról viszont nem panaszkodhatunk, hiszen a legnevesebb csődörökről egytől egyig megemlékeztek. És abba a hibába se estek, hogy a ma talmi csillogását preferálták volna a múlt masszív dicsőségével szemben...

A lista

Az aranyérmet az élő és aktív legenda, Ron Jeremy érdemelte ki. A második hely a kilencvenes évek legnagyobb női sztárjának, a felejthetetlen és szerencsére újfent sok filmben felbukkanó Jenna Jamesonnak jutott. Harmadik a méreteivel máig kápráztató, ám tizenhárom éve halott John Holmes: rá főként a hajdani XXX-mesterdetektív, az útjába eső valamennyi hölgyet mennyekbe repítő Johnny Wadd megformálásáért emlékezünk. Aztán Traci Lords, az egykori tiniüdvöske következik. Manapság csak egy filmje ("Traci, I Love You") hozzáférhető, az összes többit még tizennyolc előtt, alatt forgatta.

Linda Lovelace, a "Mély torokból" mély torokkal, majd - szintén a hetvenes évekből - a kanadai Marilyn Chambers, aztán a három éve visszatért Ginger Lynn jön. Első latina szépségként pedig a tizenkét évig (1974-86) ténykedő félig Puerto Ricoi, félig kubai Vanessa del Rio. A sokak szerint "minden idők legszebb hátsójával" bíró Nina Hartley a kilencedik, az európai iskola etalonja, a nagy Rocco Siffredi a tizedik. Ki hinné, hogy már 1987 óta vívja asszóit?

Tíztől húszig: a leszbikus szerepekben elhíresült, de azért férfiakkal is látható Janine, a nagy öreg Jamie Gills, az aranykor előtti években bombázó Seka, Sean Michels, az első fekete szupersztár, a fáradhatatlan Peter North, Jeanna Fine, a huszonöt évet (kamera előtt és mögött egyaránt) ledolgozó Sharon Mitchell, az óriási természetes (!) keblekkel bíró Christy Canyon, a platinaszőke, s öngyilokba menekült Savannah, s végül a manapság csak rendezőként ismert John Leslie - valamennyien a szakma zsenijének számítanak...

Húsztól harmincig szintén nem akárkik sorjáznak: Tom Byron, a 150 feletti IQ-val bíró Asia Carrera, Chloe, Ashlyn Gere, a Howard Stern show-iban is jeleskedő Houston, a színész-rendező Ed Powers, a "nyugdíj" után két doktorátust begyűjtő Annie Sprinkle, a nagyon-nagyon "koszos" filmeket jegyző Max Hardcore, a leendő sztárokat (Ashlyn, Jenna, Tera, stb.) elsőként beavató Randy West, s a korai nyolcvanas években csillogó-villogó Veronica Hart.

A harminc és negyven közötti gárda főként mai aduászokból áll össze: Tera Patrick, Jill Kelly, Taylor Hayes, Juli Ashton, Serenity, Heather Hunter (bár ő pár éve visszavonult már), Kylie Ireland, Alisha Klass, s az első giga-gangbang-ről (251 partner!) nevezetes Annabel Chong. Egyetlen kakukktojás az 1974-ben debütált, s azóta több mint ezerkétszáz filmet (színészként, vagy rendezőként) letudott Joey Silvera.

És, akik zárják a sort: Harry Reems, Georgina Spelvin, Shanna McCullough, Jasmin St. Clair, Gloria Leonard, Herschel Savage, Shane, Teri Weigel, Chasey Lain. Végezetül pedig a Pamela Anderson, Tommy Lee páros!