Gerbeaud cukrászda nyílik Tokióban

2009.05.22. 15:07
Június közepétől működik a cukrászda első külföldi üzlete, ahol Esterházy tortát és Dobos tortát fogyaszthatnak a japánok. A tokiói Gerbeaud-t ugyanolyan bútorokkal berendezik, mint a budapestit.

A Gerbeaud első külföldi üzlete június 17-én nyit Tokió belvárosában, Ginza vonzáskörzetében. A százhúsz négyzetméter alapterületű cukrászda belseje teljes mértékben a budapesti üzlet hangulatát tükrözi majd. Ugyanazok az asztalok, székek és berendezési tárgyak lesznek, mint a magyar fővárosban. A kínálat a tradicionális magyar süteményektől, mint az Esterházy torta, a Dobos torta, a Gerbeaud szelet, egészen a teasüteményekig, kandírozott gyümölcsökig terjed.

A cukrászda után édességblotot is nyitnak

Több mint egy évet tanult a Gerbeaud magyarországi termelőüzemében az a japán cukrász, aki a tokiói üzlet pultjaira is készíti majd a magyar finomságokat. Tokióban Böléné Vlasics Gyöngyi, a Gerbeaud Kávéház igazgatónője vezeti a cukrászdát, míg a japán cukrászok munkáját László Péter mestercukrász segíti.

A tokiói üzlet csak az első lépés a Gerbeaud terjeszkedésében. Év végén egy tokiói édességbolt nyitását is tervezik, itt Gerbeaud csokoládékat és bonbonokat lehet majd kapni.

A japán Gerbeaud nyitásáról és működéséről szóló szerződést május 21-én írta alá Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia. ügyvezető igazgatója és a japán ICube nevű cég ügyvezetője, Mr.Takao Inoh. A budapesti cukrászda arany szalonjában tartott aláírási ceremónián részt vett a japán nagykövet, Shinichi Nabekura, valamint Christian Mühlethaler svájci nagykövet és a Magyar Turizmus Zrt. japán képviselete nevében Kósa Bálint, a tokiói képviselet vezetője.