Berlusconi rockerteljesítményét elismerte a Rolling Stone

2009.11.23. 20:14
Silvio Berlusconi olasz kormányfőt választotta az év rockerévé a Rolling Stone zenei magazin olasz kiadása. A lap szerint a politikust viharos magánélete avatta a legnagyobb rocksztárrá.

A magazin decemberi számának címlapján a mosolygó kormányfő látható, háttérben az olasz trikolorral. A politikust egyhangú szavazással választotta meg a lap szerkesztőbizottsága - emelte ki Carlo Antonelli, a Rolling Stone Italy főszerkesztője. "Idén egyhangú döntés született, tekintettel Berlusconi nyilvánvaló érdemeire egy olyan stílus terén, amelynek leírására a rock and roll kifejezés sem elég. Rod Stewart, Brian Jones, Keith Richards csak iskolásfiúk hozzá képest" - indokolt Antonelli.

Silvio Berlusconi viharos évet tudhat maga mögött, felesége, Veronica Lario májusban bejelentette, hogy válni akar, miután a lapokban fénykép jelent meg férjéről, amint épp egy 18 éves lány születésnapi partiján ünnepel. A kormányfő tagadta, hogy kapcsolata lenne a fiatal lánnyal, feleségének ugyanakkor az ünnepséget megelőzően azt mondta, egy konferencián kell részt vennie.

A következő vihar júliusban csapott le a 73 éves politikusra, mikor egy call girl azzal állt a nyilvánosság elé, hogy fizettek neki a kormányfő egyik partiján való részvételért. Az ügyre reagálva Berlusconi csak annyit mondott, hogy "ő sem szent". A prostituált hangfelvétellel alátámasztott állítása nyomán csak tovább dagadt a botrány, mert kiderült: a miniszterelnök villájában rendszeresen fordultak meg örömlányok, akik közül többen jól ismerték Berlusconit - legalábbis ezt állítja az ügyet leleplező call girl, akinek kedden jelenik meg könyve a botrány részleteiről.