Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Berlusconi rockerteljesítményét elismerte a Rolling Stone

2009.11.23. 20:14
Silvio Berlusconi olasz kormányfőt választotta az év rockerévé a Rolling Stone zenei magazin olasz kiadása. A lap szerint a politikust viharos magánélete avatta a legnagyobb rocksztárrá.

A magazin decemberi számának címlapján a mosolygó kormányfő látható, háttérben az olasz trikolorral. A politikust egyhangú szavazással választotta meg a lap szerkesztőbizottsága - emelte ki Carlo Antonelli, a Rolling Stone Italy főszerkesztője. "Idén egyhangú döntés született, tekintettel Berlusconi nyilvánvaló érdemeire egy olyan stílus terén, amelynek leírására a rock and roll kifejezés sem elég. Rod Stewart, Brian Jones, Keith Richards csak iskolásfiúk hozzá képest" - indokolt Antonelli.

Silvio Berlusconi viharos évet tudhat maga mögött, felesége, Veronica Lario májusban bejelentette, hogy válni akar, miután a lapokban fénykép jelent meg férjéről, amint épp egy 18 éves lány születésnapi partiján ünnepel. A kormányfő tagadta, hogy kapcsolata lenne a fiatal lánnyal, feleségének ugyanakkor az ünnepséget megelőzően azt mondta, egy konferencián kell részt vennie.

A következő vihar júliusban csapott le a 73 éves politikusra, mikor egy call girl azzal állt a nyilvánosság elé, hogy fizettek neki a kormányfő egyik partiján való részvételért. Az ügyre reagálva Berlusconi csak annyit mondott, hogy "ő sem szent". A prostituált hangfelvétellel alátámasztott állítása nyomán csak tovább dagadt a botrány, mert kiderült: a miniszterelnök villájában rendszeresen fordultak meg örömlányok, akik közül többen jól ismerték Berlusconit - legalábbis ezt állítja az ügyet leleplező call girl, akinek kedden jelenik meg könyve a botrány részleteiről.