Máris bezárják a West Balkánt

2010.05.11. 14:37 Módosítva: 2010.05.12. 09:24
Május 14-étől építkezés miatt átmenetileg bezár a West Balkán szórakozóhely harmadik emelete a Nyugati téren.

A WB-t kétéves kihagyás után 2010. márciusában nyitották meg új helyén, a Nyugati téri Skála (és volt MÁV-székház) nem használt épületrészében. A szórakozóhely félkész épületben nyílt, de a tulajdonosok úgy tervezték, a nyitva tartás mellett folytatják tovább a munkálatokat. Két hónap alatt viszont kiderült, hogy nem lehet egyszerre csinálni az építkezést és a szórakozóhely üzemeltetését. Az egyik tulajdonos, Szalontay Győző az Indexnek elmondta, sem emberileg, sem anyagilag nem kivitelezhető a kettő együtt. Ezért úgy döntöttek, a nyarat az építkezés befejezésére használják, hogy szeptembertől a közönség a már valóban minden igényt kielégítő helyen bulizhasson.

A munkálatok két fronton folynak tovább, belsőépítészetileg és a működési engedélyeztetéssel is sok a tennivaló. Még nem készült el teljesen a „ház a házban” típusú hanggátló rendszer, amit négy hónapja építenek. Erre azért van szükség, mert a bulitermet teljesen el kell zárni a környező épületektől, hogy ne rezonáljon tőle az egész épület acélszerkezete. Illetve az OKF-től (Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság) továbbra is várják azt az állásfoglalást, ami alapján az épület tűzvédelmi kialakítását be tudják fejezni.

Az utolsó programot, a Szemfüles Fesztivált csütörtökön tartják. A márciustól már a West- Balkánban működő, heti rendszerességgel jelentkező Rewind szerdán még a WB-ben lesz, utána a Corvintetőre költözik vissza a felújítás idejére. A földszinten működő kávézó nyitva marad, a tulajdonosok most azon dolgoznak, hogy az előtte lévő teret a WB zöld hagyományait követve használhatóvá tudják tenni.

A WB tulajdonosai az újranyitásra a szeptembert célozták meg.