Álljunk együtt bosszút az általános iskolán!

2010.08.31. 15:44 Módosítva: 2010.08.31. 15:56
Mutassuk meg közösen az évnyitó igazi arcát!

Drága, karikás szemű anyukák és kialvatlan, remegő kezű apukák!

Fogadjunk, hogy amikor sok-sok évvel ezelőtt megpróbáltátok elképzelni, milyenek lesztek fiatal felnőttként, nem gátmetszésről, orrszívó porszívóról és számolórúdsorjázásról álmodtatok, vagy legalábbis nem pont ezekről.

Az éretlen  emberek a gyerekvállalást valahogy úgy képzelik, mint egy erdei tisztást délután hatkor, amikor már nincs túl meleg, de még nem bújtak elő a szúnyogok, a fákon kisebb-nagyobb állatot dalolnak, a kisdedek tündéri puttóként szaladgálnak, dobálják a Semmit El Nem Törő Labdát, és ha valami árnyékot vet az egészre, az maximum egy dagadt bárányfelhő.

A valóság ezzel szemben az, hogy már megint hatkor kell kelni és negyven éves korában is te fogod levágni a lábkörmét. Igen, szerdán évnyitó és kezdődik az iskola.

Az Index nem szokott empatikus lenni, de van olyan foka az emberi szenvedésnek, ami minket is megindít. Főleg, hogy szerkesztőségünk ijesztő elöregedése miatt egyre többen megyünk mi magunk is évnyitóra.

Így hát arra gondoltunk, legyen a kedd és a szerda az Évnyitó Napja, a felnőtt áldozatok emlékére. Ahány szülő van közöttünk, mind elmegy a gyereke évnyitójára, és nyitva tartja a szemét-fülét, majd tudósít. Erre kérjük a játékos kedvű, vagy egyszerűen bosszúszomjas olvasó-szülőket is. No és persze nyitva áll a digitális kapu szegény gyermekek előtt is, ha már végig kell állnod, miért ne írnád meg nekünk?

Menj el, fotózz, jegyzetelj és tégy tanúságot! Hülye. vagy éppen megható szövegek az igazgatónőtől? Bejelentik, hogy kötelező a lila köpeny, a bal vállán stilizált Hoffmann Rózsa-sziluettel? A kórus Irie Maffiát vagy Fankadelit énekel? Éjjel egy van, és még hátra van 1276 kartonlapocska kivágása plusz be kell kötnöd az összes könyvet és füzetet?

Jelentsd! Add ki magadból! Könnyebbülj meg, mi megértünk téged!

Akinek meg nincs gyereke, az jót röhöghet, hogy ilyen bölcs döntést hozott.

A szövegekből és képekből percről percre típusú, reméljük szórakoztató folyamot hozunk létre. Ha tökös vagy és vállalod a neved, a képet és szöveget oszd meg a Nem létezik jobb buli az évnyitónál nevű, e célra létrehozott Facebook-csoportban. Ha konzervatív értékeket vallasz, vagy nem akarod, hogy lenyomozzon az igazgatóhelyettes, írj a mailcímemre, ami szily kukac mail.index.hu.

Közel a Bosszú Napja, legyél kegyetlen! Nem kell szerdáig várni, a friss kartonvagdosós élményeket már most is küldheted, különös tekintettel arra, hogy mire gondoltál közben.

Jó szórakozást!