Egészségtelen ételek Ramsay szakácskönyvében

2010.12.27. 15:01
A reality műsoraival és Michelin-csillagos éttermeivel világhírűvé vált skót szakács, Gordon Ramsay idén kiadott szakácskönyvét választották az év legegészségtelenebb receptgyűjteményévé az Egyesült Államokban.

gordon

A sorrendet egy amerikai orvosokból álló testület állította fel, melynek célja, hogy egészséges étrendre szoktassa ez egyre jobban elhízó ország lakosait. Ramsay könyvének egyik receptjéről, a brit fácánraguról azt nyilatkozták, hogy a szívinfarktus előszobája, hiszen két egész fácánt, füstölt szalonnát, vajat és magas zsírtartalmú tejszínt is tartalmaz.

"Ramsay könyvében nem ez az egyetlen olyan recept, amit senkinek nem ajánlunk - úgy tűnik, mintha mindent megtett volna annak érdekében, hogy az olvasók infarktust kapjanak, ha elkészítik és megeszik ezeket a nehéz, zsíros ételeket" - mondta a szervezet szóvivője.

A lista élmezőnyében található Trisha Yearwood country-énekesnő szakácskönyve is, ami főleg házias ételeket tartalmaz - és a receptek nagy többsége azzal kezdődik, hogy "végy egy jó adag zsírt". Az orvosokból lett botcsinálta könyvkritikusok szerint Yearwood zsíros ételei a fogyasztók koleszterinszintjét riasztó magasságokba emelik. A listán előkelő helyen áll a The Primal Blueprint című könyv is, amiben főleg belsőségek elkészítéséhez adnak recepteket.