Maratoni társasjáték tesztelésre készül a Mensa HungarIQa

2011.11.14. 08:29

Maratoni társasjáték tesztelésre készülnek december 10-én és 11-én az ország legjobb elméit tömörítő Mensa HungarIQa tagjai a budapesti KöKi Terminál bevásárló- és irodaközpontba meghirdetett versenyen.

A kiadók idén 22 magyar nyelven megjelent társasjátékot neveztek be a versenyre, amely így meglehetősen nagy kihívás elé állítja a tesztelőket: ha ugyanis a részt vevő mensások minden játékkal legalább egyszer szeretnének játszani, akkor mintegy 15 órára lesz szükségük. A kiemelkedően magas intelligenciahányadossal rendelkező emberek nemzetközi szervezetének magyarországi klubjaként működő Mensa HungarIQa ezért idén kétnapos versenyt hirdetett.

A résztvevők december 10-én reggel tíz és este nyolc óra, valamint másnap délelőtt tíz és délután öt óra között fogják tesztelni a benevezett játékokat. A tesztelők egy-egy kérdőívvel felszerelkezve látnak majd hozzá az általuk elvállalt játékokhoz, amelyeket egyebek között az érdekességük és a kivitelezésük, megjelenésük alapján fognak értékelni - mondta el telefonon az MTI-nek a klub egyik tagja.

A minősítéseket zsűri fogja összesíteni. Vasárnap este hat órakor pedig egy díjátadó keretén belül fogja odaítélni a legjobbnak járó "A Mensa társasjátékverseny győztese" címet. Az idén harmadik születésnapját ünneplő versennyel párhuzamosan egy Társasjáték Fesztivál is helyet kap a fővárosi KöKi épületében, ahol a látogatók bátran kipróbálhatják a gyakran bonyolultnak tűnő, ismeretlen játékokat - mondta el az illetékes.

A fesztiválon az előzetes regisztráció fejében bárki összemérheti tudását a többiekkel egy, vagy akár több játékban is. A vásáron a játszásért kapott játékpénzből gazdálkodhatnak a látogatók, és tombolát is vásárolhatnak. A fesztivált vasárnap este nyolc óráig, valamint hétfőn reggel tíztől, este nyolc óráig kereshetik fel az érdeklődők.

A tavalyi győztes - megosztott első helyen - két stratégiai játék, a magyar fejlesztésű CubiCup, valamint a briteket dicsérő Kamisado voltak.